Myrans crib

När man är sju bast önskas eget rum med en möjlighet att stänga om sig och rent krasst stänga ute sina småbrorsor. 
"Förbjudet för småpojkar"
 
Önskelistan innehöll även en våningssäng, så kompisar kan sova över, en saccosäck för skönt häng med böcker, ett skrivbord för pyssel (och läxläsning tänkte mamman) samt lite större utrymme att sprida ut sig med lego, dockskåpsgrejer och annat smådetaljigt som den minsta herrn i huset har som sport att stoppa i munnen.
 
Sagt och gjort. Men vi passar väl på att ta de från början va?
När vi flyttade in i huset såg det ut som synes. En och samma medaljongtapet i de flesta av rummen, bara olika färger och en brun heltäckningsmatta i syntetmaterial med orangea prickar i. Rummet som nu är Myrans crib blev först vårt gästrum.
Det målades i en mild grönaktig ton och vi la in samma golv här som i vårt sovrum samt övre hallen, då dessa rum ligger intill varandra och tillhör den nyare delen av huset när det bygdes ut på 70-talet. Under heltäckningsmattorna fanns här alltså inget fint gammal plankgolv som gick att rädda.
Gästrummet vårt har sedan vart fullbokat var och varannan helg av mormor, farmor, vänner, släkt, syskon, kompisar, vänners vänner med flera sköna bönor och löst härligt folk. 
Men när vår inneboende flyttade ut från vår källare nu efter gymnasiet så har det nya gästrummet blivit i hennes tidigare källarhäng. Ett stort rum uppdelat i två delar, sovrum och vardagsrum. Och det gamla gästrummet började då trollas till Myrans nya crib.
Jag behöll kuddarna på sängen, färgen på väggarna, klädskåpet, en byrå och de små nattduksborden, skapade av små byrålådor en fann på vinden när vi flyttade in, samt sänglamporna som är gamla loppade skrivbordslampor.
Ganska mycket kvar men det känndes som en fin grund att skapa med och utveckla.
Mood boarden jag och Myran kom överens om såg ut såhär...
Grönt, rosa, blommor och trä som huvudingredienser.
Störst och först ut var att få tag på en familjevänlig. Min mor skulle flytta, behövde en ny säng och skulle ta över vårt gästrums kontinentalsäng - så jag hade mindre än en månad på mig att finna denna från startskott till en deadline för inflytt, då det även sedan flera månader tillbaka också var bestämt att en hemma hos-fotografering skulle ske hos oss. 
Denna rumsflytt genererade även en ommöblering i fler rum...Beppe flyttade från vårt sovrum till Bobbos och Bobbo flyttade till Myrans och Myran till gästrummet då...så tidsschemat var knappt. Men det är ju oftast så en viss mor jobbar som bäst!
 
Det som i och med tidsschemat fick stryka på foten här var tyvärr min hjärtefråga rörande återanvändning. SÅ SÅ SÅ många bevakningar på andrahandsmarknaden plingade till, men inte en endaste pinal som var inom görbar radie för oss. Under en hel månads tid! Sängen var ju det som var mest akut. Matta har en faktiskt ännu inte funnit och kan leva utan tills rätt pusselbit dyker upp och saccosäck fann en först några månader efter att reportaget fotograferades men har faktiskt ännu inte fått tummen ur och fixat iordning. Det ger sig, någon gång. Kanske :) Den ska få nytt överdrag av gamla fina loppade och blommiga tyger.
Så vad gjordes med sängen då? Jo, en fick helt enkelt dra svansen mellan bena och åka och köpa nytt!!! Har ni hört!
Och då plötsligt slog det en som på huvudet. Ytterligare en fördel med att köpa begagnat, borttsett från miljöpåverkan och ekonomin för egen del då, när en stod där och svettades vid monteringen. Alla dessa skruv, bruksanvisningen som ska vara lättförståelig men som innehåller så många delar, streck dragna åt olika håll, bokstäver och siffror och felmärkta bitar. Och allt i finstilt så det krävs förstoringsglas för att tant här ska kunna se. Pöh!
Men efter några timmars kämpande, skrik på Rich som också stod kliade sig i huvudet rörande vissa delar och tillslut framtagning av borrmaskin för att lösa de felaktiga delarna självt så fick vi ihopett.
Efter denna maktkamp och seger började det roliga finliret. Allt lull-lull! Detaljer, inredning, dekor, prylar och pinaler, belysning och bös.
 
De gamla byrolådorna tillika sängborden fick nya platser.
 
Klädskåpet piffades och dockskåpet åkte upp på ett hyllplan som tidigare satt inne i klädskåpet samt två konsoller som vi fick med huset, de låg i garaget med massa annat krimskrams, och som en målade svarta för att passa in till kistans beslag.
Vi flyttade med Myrans tidigare lampslinga och byggde en tavelvägg i hörnet av redan befintliga tavlor samt några nyloppade. Under detta tavelhörn står här en fotpall/puff men idag då en chockrosa fejklädrig och plastig saccosäck som alltså ska kläs i blommigt vintagetyg. Myran gillade först färgen på säcken när vi fann den på Myrorna i stan men efter att ha suttit i den nu i sommar så är hon helt med på att den ska tygbekläs. I det plastiga material den är i nu så känns den först kall mot huden och sen PANG blir en jättesvettig.
Skrivbordet är kärmors gamla och stolen ett loppisfynd.
Roligast av allt, om ni frågar moi, är att vår gamla Blocketfyndade skänk som vi trollade till en badrumsmöbel äntligen fick bli något nytt, av den sista överdelen...
 Den har stått i garaget och väntat på ett nytt hem och ny plats i tre år. Underdelen blev ju...
...vår badrumsmöbel. Men överdelen hittade nu hem som bokhylla genom att vändas upp och ner ovanför Myrans nyköpta säng.
Vad sägs om det va? Och där under sängen har Myran själv planerat in förvaringen av leksaker i en gammal koffert, gammelfarmors prickiga låda och en träbox.
Kommentera inlägget här: