Bobbos krypin

Nä men hörrnini, det är väl hög tid att kika in hos Bobbo va?
Sedan Myran fått ta över det tidigare gästrummet som sitt eget så har Bobbo flyttat in i hennes gamla rum. Den lite större av de två kattvindarna i anslutning till det gemensamma lekrummet.
Helt ärligt så leks det mest här just nu. Sover görs det i syrrans våningssäng helst. Men ibland kryper han  ner här under sänghimmeln och med en vägg av lysande stjärnor att titta på. 
Att kunna stänga om sig helt (läs: stänga ute lillebror) är uppskattat, få ha vissa kära leksaker helt ifred och att bygga tågbanor som inte tas sönder på direkten. Annars är vår härliga, busiga och pilimariske Bobbo som barn i fyraårsåldern är mest. De vill vara där vi är! Leker helst precis vid våra fötter vare sig det lagas mat, viks tvätt eller vilas på sofflocket.
 
 
Jag återanvände i vanlig ordning mycket av redan befintlig inredning. Rummet var målat i grått på golvet, ljusrosa likt en bröstpanel och en ljus ljus grå upptill samt i tak. Den rosa fick nu ryka. Men klistermärken, hål för hyllor efter Myrans utflytt samt diverse annat slitage så behövdes en uppfräschning. Ingen ny färg köptes dock utan jag tog faktiskt vår vardagsrumsfärg. 
 
 
 Mood boarden jag skapat för Bobbos rum bestod av planeter, saker i taket som flyger, rymd, äventyr, farkoster och galenskap. Så den blå färgen blev en bra grund tycker jag.
Myrans självlysande stjärnor, som hon fått i present, fick sitta kvar på snedtaksväggen och Bobbos säng, byrå och tallrikshylla/bokhylla fick flytta med.
 
 
Ovanför byrån satte jag upp en kast, eller prylhylla. I den har han nu sina älskade minioner som han fick i julklapp förra året av sin farbror i USA. På byrån står laksakslampan jag gjorde när han var mindre, en jordglob som vi fick med huset samt en kaktus som står i en gammal konservburk som kruka. På väggen omkring hyllan finner ni loppade tavlor, ärvda bilder, grattiskort och foton från när jag eller Rich var små. 
 
 
Tallrikshyllan som jag loppat för några guldpengar fylls idag istället av böcker. Här finns mina och Rich gamla favoriter från när vi var små, loppade klassiker och gåvor som barnen fått genom åren. Och omkring bokhyllan har jag satt upp en tavelvägg av blandade ting. 
 
 
En gammal skolplansch från min svägerska, en utskrift på en bläckfisk, en kalender med enbart datum (Bobbo är född den nionde), ett loppat luftballongsprint på tyg, ett fickur som är trasigt och bortom räddning tyvärr, fina Majas (ohwhyknot) regnbåge och ett utrivet blad på en giraff från en målarbok inramad i en loppad ram. Det går att få till konst av det mesta ;) Och i mitten där hänger en kompassros. 
 
Denna spegel hängde tidigare i mitt och Rich sovrum  och var ett DIYprojekt av en loppad furuspegel samt ett skärp.
 
 Enbart med en permanent tuchpenna och linjal kunde jag nu rita  dit en kompassros för att Bobbo ska kunna navigera i sitt rum och på alla äventyrliga hyss.
 
Sängen är vår lilla stora herre redan påväg att växa ur så denna kommer snart få vandra vidare och säljas. Önskan ligger nu i en säng som är något typ av fordon. Bil eller rymdraket månne? Jag har ju bara lite svårt att köpa något nyproducerat - även om jag köper det second hand - som skriker i gälla färger och inte passar in. Det blir kanske någon form av kompromiss där en beganad illröd sportbilssäng köps men mamman får gå lös med slippapper och färg och måla den i mindre gälla toner. Eller så får jag flirta med mannen och be honom konstruera något från grunden som passar oss alla i smaken. To be continued. 
 
 
 Blickar ni sedan upp mot taket så hänger där den DIY:ade luftballongsklampan kvar, den som jag och Myran gjorde när rummet blev hennes, tillsammans med ett flygplan, ett solur, en fågelmobil gjord i luffarslöjd (ståltråd) som jag gjorde när jag var cirkus sjuton år. Här är tanken att det ska fyllas på allt eftersom med flygande valar, en rymdraket och fantastiska fantasisaker. 
 
 
Sänghimmeln är en loppad gardin som jag rev på mitten och sydde till så att det sammetsaktiga tyget är synligt åt alla håll. Baksidan är av någon typ av gråaktig mörkläggningskaraktär som jag ville dölja. Allt hänger på en konsol från en bokhylla som jag förlängde den överliggande pinnen på, från det vanliga cirkus 20 centimeter till nu nästan en meter lång.
 
 
Som förvaring på golvet längs väggen med snedtak fick jag och Rich till en nytappning av en älskad möbel som han ärvt från sin fina farmor. Hon hade den på väggen i sitt kontor och förvarade frimärken, räknings-saker, pennor med mera i den.
Sedan vi flyttade ner till Linköping har den stått väl inslagen i vårt garage och bara väntat på att få se ljuset igen. Med några loppade ben  kom den upp sig vilket skapade utrymme under den likväl. Och här har nu Bobbo bilar, stenar (pöh! i mängd och parti) samt en och annan snodd pinal från storasysters rum. Men schyy! säg inget högt!