Lull-lull, det viktigaste av allt

(null)
Idag har jag och lilleman varit och levererat de finaste av skatter till Beach Arena här i stan, som jag hjälper att göra om sina lokaler. 
Ibland kallas det bös och ibland lull-lull. Men det egentliga ordet är väl månne inredningsdetaljer. Det som är de där små fina handplockade tingen som är så viktiga och får hela rummet att lyfta och känslan att infinna sig. 
Vi jobbar oss igenom rum för rum och har hittills gjort receptionen och shoppen. 
Där såg det tidigare ut såhär.
(null)

(null)

Och har nu förtrollats till detta

(null)

(null)

Det rum vi nu jobbar i är loungen som ligger i anslutning till receptionen där det tidigare såg ut såhär.
(null)

Vi har nu satt upp en industrivägg för att kunna stänga av och ha företagsevent, konferenser samt barnkalas och vi har jobbat med att kunna erbjuda både en matsalsdel samt ett skönare loungehäng. Men allt är flexibelt och kan lätt möbleras om då olika aktiviteter och kunder kräver olika möblemang. 
(null)

Lampor ska upp och kuddar ska till men det har blivit mer inbjudande och ombonat och Ove säger själv att fler stannar kvar och fikar och äter efter ett pass nu. Och än fler ska det kunna bli efter Corona. 💪
Så idag har jag alltså vart där och ställt iordning de små fina ting som skapar den där varma och välkomnande känslan...och ALLT kommer från loppisar, secondhandbutiker eller naturen.
(null)
En guldfiskskål fylld med sand från arenan självt och en snäcka jag thriftade i Florida samt en liten glasvas med murgröna i.
(null)

(null)
Varje bord har sin egen lilla installation av pinaler som gamla böcker och växter eller som är strandrelaterade. Snäckor, sand och vass. Allt ska vara lättflyttat för att ommöblering ska kunna ske snabbt vid behov så jag har försökt centrera och samla mina stilleben på brickor och korgar med mera.
(null)

(null)
I fönstren har jag byggt olika stilleben av ett miniväxthus, böcker och fler småvaser med murgröna i, snäckor och andra loppade detaljer.
(null)
Ett vitt litet träträd som jag tyckte påminde om en korall
(null)
Vass från Stångån, en griffeltavla av en tavla och en gammal flaska.

(null)
Det må vara små saker av lull-lull men tillsammans gör de stordåd och skapar den välkomnande och mysig känsla som jag vill åt. 
(null)

(null)
Kommentera inlägget här: