Tisdagsfångsten, en hink med sås och röv-googling

(null)
Idag drog jag en vända till Myrorna och fick med mig en hel drös härligheter. Jag hade ett ärende ner på stan och passade således på.
Det har inte vart mycket loppande denna vår av förklarliga skäl. Även om en önskar stötta sina locals mer än gärna och hänga på låset på stans second handbutiker och närliggande loppisar var dag så har en hållt sig inne och undan mest. Skolan har även tagit upp mycket av min tid, när vi inte kört kreativ karantän due to sjukstuga. Som vi tyvärr haft en del.
(null)
Jag fann en fin gammal glasburk med lock och en guldfiskskål
(null)
På glasburkens lock står det ORREFORS GLASBRUK. Fint som snus.
(null)
Och sen bidde det ett Antiklexikon. Alltid kul att sitta och bläddra, läsa och lära om dyrgripar, stämplar och epoker. 
Vidare blev det två små kannor. Den ena i metall att skumma mjölk i till morgonkaffe. Och den andra som en naggande liten retsticka, dröm och förhoppning om en sommar i full blom med spontanhäng och en trädgård full av vänner som fikar rabarberpaj med vaniljsås. Detta om FHM ger tummen upp såklart! Så en liten vaniljsåskanna alltså till sommarpaj under körsbärsträd. Fast en såhär i skrivande stund inser att en 10 liters hink är månne mer passande i mängden sås som går åt i denna familj vs pajen. Men men, det går nog att ha saft eller mjölk i den å.
(null)
Sen kom en hem med detta spektakel också. Vad är det jag har köpt? Trodde först det var ett tallriksställ men krokarna fastnar inte utan går att böja till liggande läge åt båda hållen. Den har två hål för upphängning så kanske ett smyckeställ för halsband? 
Den är i ek och inte teak, tror jag, samt mässing. Har du nån gissning eller till och med vet vad det är så hojta gärna! Dra till med en röv-googling eller killgissning om inte annat. Det görs här hemma näst intill jämt. Speciellt av Rich som är ypperlig på att förklara sakers användningsområde när han inte vet eller hitta på historier rörande allt möjligt han inte har det blekaste om. Och trovärdigt, insäljande och detaljerat också. 
(null)
Sen har vi denna ljuvliga lilla skapelse. En metallburk med snirkliga blommor ingraverat och lock på båda sidor.
(null)
Under det ena locket gömmer sig...
(null)
...en spegel. Och under det andra...
(null)...en liten förvaringsask. Underbar att ha i väskan med hårnålar och snoddar, tuggummi eller läppbslsam kanske. Sån där en aldrig hittar annars.
(null)
Sist ut i denna skörd är den finaste och skiraste blus. 
(null)
Lite lätt grön med svarta inslag, söndertvättade axelvaddar som nog blir till att ta väck och en lapp i sidan som är blekt så varken tvättråd eller material syns. Men den känns som en 80-talare med inspiration från 40-talet. Och den satt som en smäck!
(null)
Nä men det var visst inte allt. Kudden där i finfint blåvitt trädmönster och den stora runda korgen fick också följa med hem. Men sen var vagnen knökfull och hade inte plats för en pinal till. 
(null)
Skön tisdagkväll på er! Pöss // e
Kommentera inlägget här: