Pyssel, trix och kreativ karantän

 
God fredag på er, 
Hur mås det? Hoppas ni håller er friska och pigga samt är duktiga och följer de dagliga rapporterna och rådande direktiven om allt från handtvätt till hemmajobb, handla åt en äldre granne och håller er inne och undan vid minsta förkylningssymtom. 
 
Hashtagen KREATIV KARANTÄN på instagram fylls  dagligen på med förslag på saker att göra. Här hemma har vi hittills bakat, planterat och olika pysselprojekt pågår näst intill ständigt. Idag har påskrisdekorationer påbörjats med sånt som låg i skåp och lådor. Fjädrar av snöre och spetsdetaljer från min bröllopsklänning.
 
Fjädrarna har jag gjort ganska ruffa. Dels för att det är första gången jag knyter dessa men även för att jag gillade kontrasten de skapade mot den fina spetsen. I inlägget här hos Merja kan du se knyttekniken och en mycket finare version av fjäder. 😄
 
 
Jag använde vår hushållsrulle-hållare som stöd för knytandet.
 
Och när ungefär tjugo trådar satt på plats friserade jag tussen till en mer fjäderlik form.
 
Sen hängde jag upp den och såg hur den föll och fortsatte friserandet på plats i riset
 
 
Av en lång spetsremsa som jag loppade till min bröllopsklänning för många år sedan har jag små stuvbitar och rester kvar. Dessa åkte också fram nu och klipptes lätt till med sax och fästes ett snöre i för upphängning. Snabbaste påskpysslet ever! Men ack så fint och dekorativt.
 
 
Dessa varianter av risdekorationer är båda i bomull så att växtfärga dem kommer att blir nästa projekt. För att få in lite färg i riset.
 
 
Samlar här vidare ihop lite inlägg på bloggar som jag tycker är väldigt bra med roliga idéer för er som håller er hemma och behöver tips på idéer och aktiviteter. För er själva eller hela familjen.
Mycket kloka tankar och ideer.
  • Emma Sundhs inlägg här är fyllt med pyssel för dig och barnen
  • Silverödlan har en hel blogg fylld med kreativa idéer
  • Barnens Boktips listar allt från att göra scheman till högläsning och spel här.
  • Pysseldrottningen Kreativa Karin har en hemsida och ett instagram som är som att kliva in i en annan värld. Lövley!
  • Och under fliken DIY och skapande har Anna Maria fantastiska kreationer du kan testa på
 
Nedan bilder fann jag även på Pinterest och är två kommande aktiviteter för oss helgen tror jag.
Hinderbana med "laser"
 
Och bilbana av maskeringstejp. Denna kan med fördel även tejpas på både väggar och möbler för en mer galen tvist. Jag ska nog även rita eller tejpa upp ute på vår altan. Bobbo har mycket spring i benen och leker gärna racerbil själv.
 
Har du nåt galet och roligt hyss som ni testat hemma? Tagga #kreativkarantän så fortsätter vi tipsa varanda med aktiviteter och bus att göra. Eller lämna en kommentar här med tips på sak att göra eller någon kreatör eller inspiratör som en inte får missa!
 
Väl mött // e
Kommentera inlägget här: