Barnens rum - the make over

Det råder röra. Totalt kaos faktiskt. Men anledningen är rolig. Rent av pirr-i-magen-fab! För som en älskar detta med inredning.
 
Myran flyttar in i gästrummet, Bobbo tar över Myrans gamla rum och Beppe flyttar ut från vårt sovrum och in i Bobbos gamla. Första egna rummet. 

Gästrummet flyttar ner i källaren då vår inneboende tar studenten till sommaren. Hon har redan tillfälligt flyttat ut och hem då skolan bedrivs digitalt nu i och med Corona. Och som läget är nu så är ett gästrum föga högt på priolistan då far- och morföräldrar och vi ändock håller oss ifrån varandra på grund av rådande omständigheter.
Men nog om det. Det var barnens rum en ville berätta om...

En har satt de tre nya teman som ska växa fram och skapat en mood board därefter. Passande pinaler ska det nu sökas efter på loppis för kommande DIY-projekt.

Hos Beppe planeras ett Cirkus-tema. En mobil över spjälsängen med djur, ommålning av hans byrå och målning av en taklampa i cirkusfärger och mönster, en tavelvägg med starke adolf, lindansare och en cirkusdirektris, elefanter som balanserar på bollar och gamla entrébiljetter.

Inne hos Bobbo väntar en äventyrlig flygresa i en mix av fantasy och verklighet. Rymden, stjärnor och planeter, zeppelinare, flygande skepp och valar, jorden rumt på  80 dagar-ballong, flygplan, världskartor och gamla koffertar samt utforskarsaker som kikare och kompasser. 

Och i Myrans nya rum, som redan börjat ta form, så tar en vintageblommig känsla över. Den milda gröna färgen på väggarna blir kvar och blandas upp med gamla trämöbler, en sänghimmel, förvaring av leksaker i sockerlådor och resväskor samt en tavelvägg och små lampskärmar. Blommor i smutsiga pasteller, mysiga kuddar och en saccosäck som läshörna samt skrivbord för kommande läxläsning och oändliga mängder pyssel.

Så, det är vad som väntar och vad som ska växa fram över tid. Tre nya teman. 
Självklart kommer en återanvända vad vi redan har i största möjliga utsträckning och nyheter ska tillkomma genom andrahandsmarknaden och DIYpyssel. 
Rummen vi gör om och hur de ser ut idag är
(null)
En liten vrå av gästrummet och den gröna väggfärg som blir kvar hos Myran.

(null)
Bobbos rum, och lilla kattvind, som det såg ut när vi flyttade in i huset.

(null) (null)
Och som det ser ut idag, fast en redan börjat plocka ut saker och röra runt.

(null)
(null)
Och inne i Myrans gamla rum och lilla kattvind har det sett ut såhär tills i helgen. Nu är det tömt och ska målas.
Mellan dessa båda kattvindar ligger barnens lekrum där stök och bös ständigt pågår.
(null)

Så denna rockad, detta projekt och eminenta inredningsvision är vad som pågår här hemma just nu. Saker och möbler flyttas från rum till rum, det ligger högar här och där och vi är milsvidder från att ro det i hamn. Men det kommer. Var så säker! 


Kommentera inlägget här: