Om det där med energier, smittor och beroenden

(null)

Satte mig på en parkbänk idag i solen efter en promenad runt ån. Hade en vän över på fika imorse och blev så fylld av hennes fantastiska energi. Blev som hög och flög iväg på min tur i naturen som vi har runt husknuten. Och när jag gick där  runt ån så snurrade det som i huvudet om det här med energier. Vad en utstrålar, hur en för sig, vad en förmedlar, vad en säger...

Har du tänkt på det? Hur är du? Vem är den första du tänker på i en positiv aspekt rörande ämnet? Vem får dig hög? Har du berättat det för hen? Och ur en negativ aspekt, vem får dig låg? Och har du något att säga till om här? Kan du blocka ute och stänga av eller är du en öppen bok?

Jag är en hsp-person. Likt en parabol tunar en in ett rum och likt en svamp suger en åt mig av andras energier. Positiva sprudlande glädjefnatt och negativa klagande tokfransar. Jag känner in allt. Det kan vara en möjlighet tillika förbannelse. Jag kan ha otroligt svårt att stänga ute det negativa men känner samtidigt (upplever jag) så mycket mer av det positiva. Mitt känslospektra är som regnbågens alla färger i en svartvit bild.

Jag tänker ofta på min fina och kloka moster och hur hon tipsat mig att "klä in mig i en bubbla" rent mentalt när jag ska träffa någon jag vet suger energi mer än de tillför. I bubblan rör de mig inte känslomässigt. Jag väljer vad som får komma in i bubblan och vad som får röra och träffa mig och vad som studsar och får stanna utanför. Symboliskt och fint, starkt och klokt. Men inte alltid fullt så lätt tycker jag, men jag jobbar på’t! 
Sen har jag också haft så fina samtal med Tess Waltenburg och vikten av att välja och välja bort. Om varför man fortsätter umgås med någon som tar mer än de ger. Om varför man ens själv tillåter någon att trampa till en eller suga ens energi och hur man kan samtala om det, låta det rinna ut i sanden eller faktiskt göra slut. Inte helt lätt heller!

Vad som är rätt och fel är jag inte rätt person att uttala mig om. Det måste ligga hos alla självt och från fall till fall. Men vad jag känner så starkt ändå är vikten, för mig, att aktivt välja och omringa mig med människor som bjuder på sig själva, sin energi och tid, sitt hjärta och själ och som jag känner att jag får ett varmt utbyte med. Där vi ger och tar. Tillsammans. Att omringa mig med energier som tillför. 

Idag fikade jag som sagt med en vän som är denna beskrivning i kvadrat. Sprudlande och energisk. Och vad händer? Jo hon trycker ju på ALLA mina knappar och den orkeslöshet och energilöshet som rått här en tid blir fullkomligt bortblåst. Jag blev hög på hennes utstrålning och tog min promenad runt ån och strålade i kapp med solen. Gav komplimanger åt höger och vänster. Äkta och ärligt. Såg människor jag mötte med öppna ögon. I eufori. Och gav glädjande små kommentarer till flera. Som i sin tur gav ett stort leende åter. 
Tänk så mycket gladare jag känt mig idag där allt började med en fika tillsammans med en energispridare och tänk så många jag spridit det vidare till.

Vi kan oftas alltid välja vilka vi omger oss med, vad vi utstrålar och förmedlar och hur vi säger saker...
Och kan du inte välja så klä in dig i en bubbla eller kommunicera! Våga säg vad som känns och våga välj! 

Har du gett av din energi idag? Delat ditt leende? Sagt något vänligt? Det är ju så smittsamt och beroendeframkallande!
För det vi tänker och omger oss med växer. 💭

(null)         

(null)

(null)
Kommentera inlägget här: