Straighten up and fly right, ambulansflyg och jan/feb under åren som gått

Hej på er, 
Här kommer en liten uppdatering från det lutande tornet i Pisa 😆
 
För två veckor sedan smällde ryggen och för en vecka sedan fick den ett anfall muskulärt som gjorde att jag fastnade i en framåtlutad och vriden ställning. Nu med kiropraktorbesök och rejäl smärtlindring så började det ordna upp sig. Var dag genererar nu små små framsteg mot en rakare hållning. Heja!
Röntgenplåtarna med cirkus en veckas mellanrum visar till vänster en ryggrad påväg att simma ur bild fast en står rakt en förmår och en ryggrad påväg att räta upp sig till höger.
 
Och från sidan en framåtböjd ryggrad fast den nere i svanken borde vara i denna vinkel ")". Inte bidde den av muskelpasmerna bara rak utan den fick även en liten böj åt fel håll; "(" sett från min högra sida. Så inte så konstigt att en haft ont.
 
Rich konstaterade lite bitterljuvt att månadsskiftet januari/februari sällan nu förtiden är en bra månad för mig. Blickar en tillbaka historiskt så var det då en gjorde sin galloperation som resulterade i sepsis och en nära döden upplevelse 2017. 
2018 var, håll i hatten ett bra år! 😄
2019 åkte vi till landet för att åka skidor och jag var gravid med Beppe, åkte på en bihåleinflammation som på grund av graviditet blev långdragen då läkarna inte ville skriva ut läkemedel som hjälp till en början. Var sängliggandes i två-tre veckor och så gick det månadsskiftet till historien. Hepp!
Och så nu då med ett ryggskott eller diskbråck deluxe. En vet ännu inte vad som drabbat mig. Läkarna här är glada med att röntga min rygg för att konstatera att inget är brutet men säger sedan i nästa andetag att det krävs en MRI-röntgen för att se mer i detalj. Inget de dock kunnat erbjuda mig där jag varit än. 
Så fort vi landar väntar nu vårdcentralen och inskrivning hos en sjukgymnast för att gå till botten med det här och bygga upp min rygg och kropp från grunden. Det faller ju direkt in under ME-tid, inte sant? 
 
Nu är det nedräkning i dagar tills vi sticker hemåt. Tre månader har gått fort. Känns så bra att vara på benen och ha en möjlighet till att njuta av de sista dagarna och inte bara ligga till sängs 🙏 Min nya theme song är helt klart Straighten up and fly right 😄 då målbilden den senaste veckan har varit att bli så bra att en kan flyga hem normalt. I förra veckan kändes det som att nåt typ av ambulansflyg var det only way.
Nu i dagarna väntar ett tovolibesök, packning av container och packning över lag. Vad ska med hem, vad ska skänkas till välgörenhet och vad ska gå till källsorteringen? Men mer om det snart.
Kommentera inlägget här: