Riddle me this riddle me that...

... who's afraid of the big black bat?

Okej, nu kör vi. Gåtorna från Myrans kalas. Var inte för hårda mot mig nu, haha! Ni får tänka på att en var hyfsat jetlaggad och hade mer ludd än hjärna i huvöt.

Hela leken på kalaset var olika stationer utspridda i huset där barnen skulle svara på gåtor eller lösa andra klurigheter tillsammans.

Station 1 - Hallen

Memory-lek; saker under filt som visas en kort stund. Sedan läggs en filt över och barnen ska tala om vad de sett. De får samarbeta och komma ihåg olika saker. 

När de svarat rätt får de en alfapetsbricka med bokstaven A på och informationen att gå till källaren och välja dörren med en dödskalle på.

Station 2 - Vendelas rum

Gåta: På vilka ben finns inget kött?

(Eller tävla i Sten, sax, påse mot Vendela)

När de svarat rätt får de en alfapetsbricka med bokstaven L på och informationen att gå till övervåningen och leta efter dörren med en stjärna på.

Station 3 - Gästrummet

Gåta: En man hade fem söner, och varje son hade en syster. Hur många barn hade mannen?

(Eller stapla ett så högt torn ni kan av klossar)

När de svarat rätt får de en alfapetsbricka med bokstaven A på och informationen att gå till källaren och l eta efter dörren med en spindel

Station 4 - Tvättstugan

Gåta: Vad har hatt och fot men saknar huvud och sko? 

(Eller kasta boll i hink)

När de svarat rätt får de en alfapetsbricka med bokstaven S på och informationen att gå till övervåningen och  leta efter dörren med ett öga på.

Station 5 - Märtas rum

Gåta: När kommer december före november?

(Eller lösa vad blir: 10 - 5 + 3 - 2 = ?)

När de svarat rätt får de en alfapetsbricka med bokstaven K på och informationen att gå till övervåningen och leta efter dörren med ett öga på.

——————
Med bokstäverna de nu samlat ihop A L A S K ska de komma på ett ord och gå upp på vinden för att möta en pirat som vaktar sin skattkista och bara delar med sig av skatten om de uppger rätt lösenord. 
————————
Så hörnini, vad är svaren på fråga 2, 3, 4 och 5? Och vad kan lösenordet till skattkistan tänkas vara? 🤗

(null)
Kommentera inlägget här: