Helgsummering och förändring som kommer

(null)
Måndag, plugg och inlämningsuppgifter har stått på agendan. Och så Djungelgympa nu på kvällen tillsammans med Bobbo. Fullt ös och mycket spring i benen på den lille tornadon till son. 
Helgen vår var dock mindre ösig men ack så fin. Fredagsmys är lika med tecknad långfilm och popcorn. Det är sedan gammalt! Och på lördagen rullade vi mot huvudstada direkt efter frukost. Moi och lilleman Bepput hade brunch inbokad med mina Barcelona-jentor. Rich tog Myran och Bobbo på Wasamuseet för att ge ett ansikte till böcker som plöjts om skeppet när vi var i USA. Mycket uppskattat. På eftermiddagen sen sammanstrålade vi och stack ut på Dalarö till min bror med familj. Deras mellanman fyllde hela åtta bast och det firades med vänner och familj, pompa och ståt. 
På söndagen sov vi ut. Så efterlängtat efter att ha ställt klockan varje dag i två veckor för att vända rätt på dygnet. Vi sov till åtta och vaknade av oss själva. Heja! Det betyder att alla är på rätt tid nu äntligen. Hoppas en. 
Vi degade sen kvar hos bror min, promenixade på Dalarö och insöp en gnutta sol samt alla dessa underbara hus med snickarglädje.
(null)
På brunchen med mina Barcelona-jentor somnade Beppe på axeln min i samma veva som en reflekterade en över något nytt och i mina ögon skoj. Det var inte bara moi som pratade hållbarhet. Ämnet kom på tapeten gång på gång. Trump, Greta, sopsortering, vad är klimatförändring, naturlig förändring, människans påverkan och fakta. Hur gör en rätt, vad är rätt och hur tar en reda på fakta... och som en älskar att detta blir än mer vardag och på allas läppar snarare än för några få nördar som en själv. Det frågas, diskuteras, problematiseras  och lösningsfokuseras. En tänker att det betyder att förändringen kommer! 
Är ni fler som reflekterat över något liknande bland era vänner? 
Kommentera inlägget här: