Alla hjärtans hållbara dag

På fredag är det Alla 💗 dag och en tänkte att vi skulle ta ett hållbart grepp på dagen. Denna typ av dagar handlar ju allt som oftast om att sälja saker och att konsumera så varför inte välja ut en hållbar kärleksförklaring? 
#1 
Som nummer ett på listan är väl ändå ett egengjort kort det absolut bästa! Precis som Myran gjort till oss idag. Fyll det med alla adjektiv av fin karaktär du kan tänka eller...
 
#2
...ge bort en check i kortet med en kommande hammalagad vegetarisk middag du vill bjuda på, en vårpromenad i solen eller ett biobesök tillsammans.
 
#3
Funderar du på att ge bort blommor? Se då till att de är förslagsvis svenskodlade, eller än hellre ge bort en krukväxt som står sig en längre tid. Eller varför inte eterneller som redan är torkade och håller en evighet. Fint och ack så trendigt också!
 
#4
Choklad är en favorit som många ger och tycker om. Kom ihåg att leta efter märken som FairTrade eller KRAV så smakar det både gott och gör gott! Win win!
 
#5 
Ge bort något från en second hand butik. En bok, ett smycke, en top eller ett presentkort så din hjärtevän kan plocka ut något själv. Att ge en pryl en andra chans samtidigt som det leder till social hållbarhet i form av arbetstillfällen (som många second hand butiker ger) kan du göra gott i flera led.
 
#6
Sist men absolut inte minst. Använd dina ord! Att med egna ord, öga mot öga eller öra mot öra, tala om för den du håller av vad hen betyder för dig är oftast det absolut finaste du kan göra. Och inte bara på fredag! Ta det som vana på veckans alla dagar. Året runt!
 
Hur ser era planer ut på fredag? Vad har du tänkt att ge bort? Lämna gärna en kommentar! 
Kärlek // Emi
Kommentera inlägget här: