Ös, bös och att dö en smula

Vilken vecka! Vilket ös! Igår hade vi en fotograf här som plåtade för ett reportage. (Återkommer mer om det när artikeln kommer ut.) Detta var planerat sedan redan innan vi åkte till USA i november. Vi bokade en tid cirkus tre månader efter att vi återvänt till Svedala. En ville vara säker på att vi hann klart med bokhyllan. Ni vet, världens längsta bokhylla -mätt i tid! 😅🙈 Och nog blev den klar allt, TADAA!!!🥳 men jag stod med målarpenseln i handen när fotografen kom typ, Haha! 

(null)

Fotografering betyder även städning. Och när en insåg att jag dagen innan fotograferingen måste åka till Västkusten för att hämta mina loppisfynd som nu anlänt i containern efter en skumpig atlantresa så blev det till att boka in städfirma. Detta var ju dock väldans skönt och lyxigt. Vi har inte haft städhjälp sedan innan USA. Så det var över ett halvår sedan som huset verkligen gicks igenom ordentligt. Väl behövligt så att säga! 
Men för att städfirman skulle kunna göra sitt jobb bra så behövde vi således plocka och fixa massor. Det där med att städa innan städaren kommer, HA! Men det var ett slagfält här då en rockad av rum precis gjorts. Det betyder ingen sak på rätt plats och mycket byggdamm därtill. 

(null)

I måndag hade jag Bobbo hemma från föris då han inte vart feberfri 48 timmar ännu. Vi körde på så gott det gick med städ, plock och piff. Jag försökte även få in ett pass med plugg vilket gick sådär. Jag läser två hållbarhetskurser just nu och den ena som kännts lite lättare la just denna vecka in en ny växel och la fram ett grupparbete (på distans). Kul ämnen att diskutera kring de globala målen men just denna vecka hade en kanske önskat eget arbete och styra sin tid snarare än att synka med andra. PÖH!

Så i MÅNDAGS var det hemmaliv med städning inför städningen, piff inför fotograferingen och vabbande av friskt barn.
I TISDAGS var vi borta hela dagen i bil tur och retur till Göteborg för att hämta hem min container. Rullade vid 8 och var åter hemma vid 18. När barnen sedan somnat på kvällen tömde vi släpet, konkade till vinden och staplade i garaget. Saker överallt. Allt skulle trollas bort för att fotovinklarna inte enbart skulle innehålla lådor. En kan ju absolut tycka att det va dumt att hämta containern dagen före fotograferingen men se här kunde jag inte styra logistiken. Containern kom när den kom och tiden med fotografen var som sagt bokad sedan länge.
Men det var bra skönt att komma hem till ett städat och fräscht hem kan jag säga. Ren lyx. Det gjorde att jag kunde fokusera på att få upp små detaljer från containerlasten på väggarna. Som speglarnas spegel. Klockan halv tio på kvällen. Fullt rimligt, eller!?

(null)

Och så igår, i ONSDAGS, kom fotograf Frida med skribent Petra, vi jobbade på tillsammans  under några intensiva timmar, sen fortsatte jag med skoluppgifter och jobbmöte. Klockan halv tio somnade jag ovaggad efter två sjukveckor med barnen och tre dagars ös. Som att jag gav kroppen OK på att slappna av nu. 
Idag är det skoluppgiftsfokus igen men också tid för att andas, för återhämtning och för att njuta av vad vi åstadkommit. För efter ös med bös måste en ge sig tid att bara dö en smula eller smådega och bara va. Annars förloras ork och lust helt. 

(null)

Sitter månne lite oergonomiskt just nu och läser ett kapitel ur en bok för den andra kursen om Hållbarhet och CSR. Passar på att läsa nu när Beppe sover. Väljer att sitta nedsjunken i fåtöljen där och läsa. Både för att det är skönt men också för att njuta av vyn av världens längsta bokhylla -mätt i tid. Som påbörjades för över ett år sedan, som det har byggts på pö om pö, men som nu är färdig! ✨ Och visst blev det bra? 
Men snart nu när lilleman vaknar ska vi hämta Bobbo och Myran och ut och njuta i solen. Efter en dag i bil och en dagar med mycket innehäng ska vi ut och tanka ljus och energi av solen. Körsbärsträdet i trädgården står i full blom och tacksamheten över att ha en klorofyllig trädgård är enorm. 

(null)

Njut dagen kära ni 💫
Kommentera inlägget här: