Sommarloppade fynd, plast, farmor och pannkis

 
I somras var jag ju på en för mig ny loppis i Dalarna och jag visade tidigare denna bild samt lovade att visa vad som fick följa med hem. Jag har inte glömt! ;)
Diverse småplock till köket bidde det för mig och fordonsrelaterat för Bobbo. Att fynda till köket kan verkligen vara det mest ultimata för det är saker som används jämt men samtidigt blir det sådär vardagsrelaterat att det nästan glöms bort. Inge skimmer och glamour, ingen wow-grej eller ögonifallande. 
Men se en sax, en stekspade och osthyvel som liksom hör vardagen till kan ju vara ack så fint och fab. Längst ut till höger ligger ett par salladsbestick i trä och porslin. Likadana fick jag av min farmor när jag var yngre men ett av dem gick tyvärr i total krash i golvet och eftersom jag inte har så mycket saker i mina ägo från henne och dessa betydde mycket för mig så kändes det kul att fynda ett par nya likvärdiga. Ingen dyrgrip till värdet men till hjärtat mitt!
Längst ut till vänster ligger en spattelliknande sak i trä. Tunn som bara den och den köptes för att användas som en form av stekspade. Vilket funkar kalas! Vi har haft några gamla svarta plastverktyg till köket kvar. Sånna som en kan köpa på ett stort blågult varuhus ni vet. Men efter lite information i somras från Richards kusin samt att ha läst på om innehållet i dem så blev en hyfsat kräkfärdig rörande den plasten och ut åkte de med full fart. 
Från en plast till en annan! :/
Bobbo fyndade också på denna loppis och kom hem med fem stycken bilbaneplattor till Lego. 10:-/st fick han ge för dem vilket kändes som ett kap då många auktioneras ut för 50:-/st och uppåt. 
Sen kan en ju självklart ifrågasätta plastens vara och icke vara här. Och jo på minussidan finns ju helt klart och tungt vägande att det är just plast. Gammal sådan. Men på plus finns att den inte används till matlagning och hettas upp (då mycket plast "fäller" som värst), att den inte är nyproducerad utan begagnad och redan tillverkad, att en fordonstokig önge leker hej vilt så nöjd och att han inte är i stoppa saker i munnen-åldern. 
Spana in pannkakereceptet på väggen ovan :) Idag är det torsdag och vi äter alltid pannkis då. Så nu ska en följa detta, med undantag för äggen som råkat dubblera sig, och brassa pannkakor så det står härliga till! Kom ihåg Baniljsockret!! Ha en fab torsdag gott folk. Pöss //e
 
Kommentera inlägget här: