Kolmården, kommunen och en kolossalt bra helg

Helgen har bjudit på en skön mix. Jag började fredagen med att maila rektorn för Bobbos förskola. Jag skrev ju tidigare ett inlägg rörande det logistiska och att jag anser Linköpings kommun vara åt det oflexibla hållet rörande tider. Det jag inte berättade då var att sedan vi kom tillbaka från semestern så har fyra pedagoger slutat och varje dag har vi lämnat Bobbo till en ny vikarie. Ett ohållbart och otryggt läge för barnen och kvarvarande personal. I torsdags var det föräldramöte och rektorn kom inte dit. Biträdande rektor var där i tio minuter utan att öppna upp för möjlig dialog. Nu imorgon (måndag) så bjuder de in till samtal istället. Mellan klockan 15-17. Så i mitt mail till rektorn uttryckte jag mitt missnöje, inte bara över vikariesituationen, utan även röröande deras feghet att inte möta oss föräldrar när alla ändå är där och samlade utan istället bjuda in till en tid så de flesta jobbar och skulle tvingas ta ledigt för att komma dit. 
Efter lite mailande fram och tillbaka så fick jag henne nu att gå med på att stanna till 18 så att de allra flesta har möjlighet att komma även efter sitt arbete. Vi får se hur det går imorn. Fokus ska vara framåt självfallet men de måste även få höra vad vi tycker och stå till svars.
 
Vid lunch checkade Rich ut tidigare så vi begav oss alla iväg till Kolmården klockan 13 när Myran slutat skolan. På agendan stod napplämning, Wild Fire och familjehäng.
Beppe höll ställningarna i sin gubbkeps
 
Bobbo fick en dunderkram och ett hej dundrande "Hurra!" av Bamse efter att ha lämnat sin napp. Det kunde inte ha blivit bättre. Jag filmade allt, vilket några av er säkert såg på InstaStory i fredags, och Bobbo har kollat filmen om och om igen. Stolt och glad.
 
Myran och Rich åkte Wild Fire och satt längst fram! :O Jag har svårt att fatta att min sexåring åkt denna berg och dalbana. Galet! Och med det sagt så fattar ni nog vem hon får sitt mod och äventyrliga sida ifrån...not me!
 
Själv struttade en Kolmårdens vägar fram i nya stövlar denna höstsköna dag till ära. Min kärmor efterskänkte dessa till mig och jag har haft dem inlämnade hos skomakaren för att få dem insydda i vaden. Älskar dem!
 
En skön start på helgen och underbart att göra en avstickare ihop. SIst på schemat stod farmors köttbullar till middag och sen bar det av hemmåt där vi dukade upp med ostbricka och filmmys. Bra fredag!
 
 
På lördagen hängde vi hemma i trädgården hela dagen. Grävde i rabatter, byggde klart trallen. Nästan (en trapp ska byggas men det får bli nästa säsong). När vi på eftermiddagen satt och fikade utomhus i solen så hördes ett otroligt surrande på baksidan av tomten. Och uppe på en gröntäckt bergsknalle mot grannen så fullkomligt vibrerade det i luften av hundratals flitiga små bin som mumsade på sensommarblomster. Det värmde nåt så fantastiskt gott i hjärtat mitt. Att vi kan bjuda dessa välbehövliga små varelser på gött här hemma! Tar inte åt mig äran då jag inte planterat detta goda men är ack så glad för tidigare ägares görande. Lummigt och fint för mig och det göttigaste goda för bina.
 
En granne kom sen förbi och undrade om vi villa ha en uppsättnig gamla fönsterhakar innan de skulle åka till återvinningscentralen. Oh ja sa jag! Sånna finheter slängs inte. Älskar att grannarna tittar in rörande sånt här. Dessa blir perfekt till ett av våra källarfönster som lagats med en modernare variant.
 
Idag togs det en tur till en lokal blombutik. Jag köpte några ljungblommor till entrétrappen då några lavendel nu var bortom räddning...host host ;)
 
Och sen skrev jag en liten text om vad hållbarhet handlar om för mig kopplat till bilden nedan. Du hittar den på mitt instagram här
 
Det var nog allt för denna helg. Hållbara tankar, hållbart familjehäng och lite fightande med kommunen för att nå ett hållbart liv kring vårt hållbara hus.
 
Ha en fab söndagskväll! Pöss // e med bihang
Kommentera inlägget här: