Harmonisk helg, klimatstrejk och egen tillsammanstid

Hallåj på sej denna fabulösa måndag, 
Denna Bitterfitta och Queen of f****ing everything har haft en fab helg och störtar in i denna vecka med energi och välbehag.
Mailkonversationen med kommunen om tider och fritids fortsätter efter ett relativt intetsägande föräldramöte. Bobbo är gladare när han lämnas på föris vilket är underbart och pedagogerna är lyhörda och möter mig fint med information om vad dagen handlat om även fast de när jag kommer vid lunch har full rulle. Men frågan rörande hur de har rätt att sätta 8-12 som tid för oss är bestående. Detta till trots att skolverket skriver att tider ska sättas i samrådan mellan föris och familj. 
To be continued helt enkelt...
 
I fredags slängde jag på mig slipsen, knuten i rosett, och hojade ner på stan utan kids.
Tog även ett par under graviditeten loppade vida byxor som en nu äntligen kom i
Lite swingstajl påt :) 
Jag tog min elcykel och susade ner till Stadshuset
där Linköpings Klimatstrejk hölls. Inte stor som den på Medis i Stockholm, New York eller Quebec men lika viktig!
Älskar engagemang och rop från liten som stor! Upp till kamp!
Efter strejkandet struttade en vidare på middag och dart med jobbet. Vi firade av en kollega som går vidare i karriären.
På lördagen hade vi enbart minstingen hemma då de två stora sov hos farmor. Så ovant att inte bli väckt 05:30 och tvingas gå upp då, hehe. Beppe är ännu relativt lätt på att somna om så vi slaggade faktiskt till halv tio och vaknade i chock. Klockan tio hade en nämligen tänkt att infinna sig på loppisrunda. Men vi tog en långfrukost, löste melodikrysset live och sen bar det av.
Jag fyndade lite ytterkläder till barnen. Fodrade gummistövlar och regnställ som alltid är toppen samt en kast eller prylhylla. Den sistnämnda för enbart femtio riksdaler vilket är ett kap. Sällan en finner dessa för under tvåhundrafemtio spänn. De ligger till och med allt som oftast från femhundringen och uppåt...
Stor och fin och kommer nog sättas upp i någon av barnens rum för småförvaring
Efter loppisvändan hämtade jag barnen hos farmor och vi åkte hem för en lugn myskväll. Richard hade byggt klart trallen (minus trappen som vi planerat för nästa säsong) och åkt till återvinningscentralen men överblivna spillbitar och annat skräp från garaget.
På söndagen vaknade vi lite tidigare än lördagen. Men 07 var ändå helt ok måste jag säga. Myran och Bobbo gick ner själva och gjorde frukost och när jag kom ner hade de även dukat fram til mig. Gullungar!
Mitt bland tågbanebyggen och barbielek fick en mumsa finfina smörgåsar. Bättre än den finaste instagramvänliga hotellfrukost!
Dagen spenderades sedan med efterlängade ombytta roller. Richard hängde med barnen och jag målade bokhylla och garageport. Men mer om det senare i veckan!
Hoppas er helg varit fab och vad ni önskat. Ha en grym start på veckan och på återhörande! Puss // e

Kommentera inlägget här: