Världens längsta bokhylla, mätt i tid

Nu serru, nu händer det grejer men jag behöver hjälp!
Bokhyllan som nu blir världens längsta, mätt i tidsåtgång för bygget, börjar växa fram mer och mer. Det har ju bara tagit sisodär...harkel...ett år. Rich har vart fantastisk gällande bygget, så nogrann och med öga för detaljer. Uppdelningen är han bygger och jag målar. Och nu har jag suttit i en fåtölj och ammat i snart fyra månader och tittat på hyllan som näst intill hånat mig och bar väntar på att jag ska anfalla med penseln min. Jag har som drömt om att tejpa ihop pinnar för att förlänga penselns skaft och på så sätt kunna sitta still och måla från fåtöljen samtidigt som jag ammar. Men visst helt krasst kan jag inte bara skylla på amningen. En viss generell trötthet har funnits samt att det varit sommar och vi har ju parallelt byggt trall ute. Och det är ju ute en vill vara mest när det är sommar. En bokhyla kan en ju måla när det böjar bli mörkt, kallt och höst. Som nu. 
 
Så jag tänkte att vi tar en kik på hur det fortgått...
 
Väggen som denna platsbyggda skapelse nu huserar är denna rakt fram i vardagsrummet där vi heller inte målat vävtapeten 
Och en inser nu när bilder gås igenom att en visst är någon form av soffgalning...
...för det har bytts några gånger kan en säga.
 
Konstruktionsmässigt tog vi inspiration från Bland damm och dekors blogginlägg  om hur en platsbygger en bokhylla. Det är en serie i sex inlägg mycket väl beskrivet så jag går inte in mer i detalj kring hur vi gjort utan ni får kika in där. Mycket annat gött att flukta på hos tjejerna finner ni å, om ni inte redan följer dem!
 
Strukturen har vuxit fram pö om pö. En ettrig snickare och en annan då pösmunk som låg höggravid i soffan och stånkade med fötterna i högläge. Fair uppdelning. 
 
Ibland fick en sällskap av en go sexåring som ville se Fixa Rummet. Ja menar bara vinkeln på denna bild skvallrar väl rätt sött om hur en annan ligger utfläkt, haha!
Ovanför fönstret blir det en specialhylla som går att plocka ut då den gömmer en jalusigardin bakom. Om jag vill byta gardin, laga den om den skulle gå sönder eller hänga upp julstjärnan så har Rich trollat dit möjligheten nu. Fab!
Under fönstret ska det tillkomma skåp som kan gömma brädspel och tv-spel. Det finns en salig blandning av båda sorter här hemma. Favoriten för mig är nog mitt gamla Nintendo 8 bitars som funkar än och som jag fick i tioårs present, samt ett klassiskt Monopol. 
Det större hålet som ni ser är menat att vara dubbelt så stort som alla andra. Där i har vi planerat att vår iPhone-gramofon ska stå.
Den som vi fick i bröllopspresent och som är grym att lyssna på gamla jazztoner på. Gärna en sprakig originalinspelning från 30-40-talet eller dylikt. SHM gör sig inte riktigt lika bra om en säger så.
Eftersom vi har vitt på alla dörr- och fönsterfoder samt golvlister så var min första tanke att även hyllan ska bli vit. Men nu har jag börjat tveka.
Varför inte nåt som går ton i ton med väggfärgen?
Utan att nu vara belyst som den sen ska, spottar ska upp i taket, så fnular en nu på att måla den i en smått mörkare ton än väggen. 
Här målad en gång
Utan belysning
Med en lampa på nära håll
Så vad säger ni, blått eller vitt?
Och för den skarpsynte så JA, det är ytterligare en soffa i hörnet här :D Men som vanligt, alla inköpta på loppis och även sålda vidare på andrahandsmarknaden. Tre soffor i ett blogginlägg. Det blir lätt så när en är soffgalning och bygget pågår i en smärre evighet.


Kommentera inlägget här: