Industriell karibisk arena och vad jag gör på jobbet

För ett år sedan var jag på ett första möte med en samarbetsparter och kund på jobbet. Ove som driver Beach Arena här i Linköping ville ha hjälp med en make over av lokalen och jag tog fram ett förslag som han nappade på. 
Verksamheten de erbjuder är bland annat beachvolleyboll innomhus på en stor sandstrand samt även padel och RFT (Raw Functional Training). En mix av karibisk mjuk värme och industriella hårda material. Det är också denna mix och den inspirationen som jag jobbat utifrån när jag tog fram mood boards likt denna ovan.
 
Lokalen innehåller idag delar som dessa...
Related image
Sand...
 
...och ett gym.
 
När jag klev in på Beach Arena för första gången så möttes jag av en ganska kal vit miljö och ett hopplock av material och lösningar. Det saknades en röd tråd och den varma känsla som annars är så Ove i sitt bemötande. Det kändes inte representativt. 
 
Genom att använda befintlig receptionsdisk men klä in den i betsade råspont fick allt tillsammans med färg och industriella materialval en ansiktslyftning som ger ett mer välkomnande intryck.
 
 
Jag skapade med hjläp av armeringsjärnsnät, växter och lampor en egen inramning ovanför bardisken som också kommer återkomma i flera utrymmen framöver.
 
 
Fullt fokus. Pilligt och skoj. 😆
 
 
Tanken är att vi ska jobba oss vidare rum för rum tillsammans. Jag har satt färger och idéer för varje del i lokalen som ska ge en värme och mix av det karibiska med en mash up av det hårda och industriella. Och självklart använder jag återanvändning och återbruk så långt jag kan i processen. Som med gamla trådrullar/kabeltrummor som Ove hade stående i en skräphög på parkeringen.
 
 
Dessa används nu som bord och exponeringsytor i receptionen där även en shop finns.
 
Före
 
Efter
 
Ett kommande projekt blir att göra om denna rostiga fälg som jag hittade i dikeskanten och har skrivit om tidigare. Ove är redan övertalad om att det kommer bli fantastiskt. Nyfiken på vad det ska bli så finner du inlägget här. 😉
 
Lite sånt här har en alltså den äran att få göra på jobbet mitt som projekt koordinator. Förena mitt hållbarhetsintresse och återbrukande tankar med inredning och kreativt skapande.
 
 
Sugen på att läsa mer om denna make over så finns det ett inlägg på jobbets hemsida.

Kommentera inlägget här: