En helg att minnas - söndag

På söndagen vaknade en till lika ljuvligt väder 
(null)
Frost ute, imma mellan fönstren och eftersom en inte gick upp och petade in en pinne till i brasan vid tretiden på natta så var det en anings kylslaget i rummet. Men under täcket var det gött.
(null)
Vi plockade, städade och förberedde gården för vintern.
(null)
Sen bylsade vi på oss och drog till skogs
(null)
Svampen väntade på oss. Både gul kantarell och trattisar. Sora som små fick följa med hem
(null)
På sina ställen stod några kvar allena i sin ensamhet. Det syntes att någon vart där före oss och tatt de av större storlek men lämnat några små att få växa och månne komma tillbaka till. På andra ställen såg vi sådär klassiskt först en trattis och när en då satte sig ner så zoomar ögonen om och helt plötsligt är det som att sitta i ett bollhav. Fast av svamp. De är överallt!
(null)
Beppe sportade sin första skogstur i mer kläder än en bäbbe förmår att röra sig i. Men höll sig varm.
(null)
Myran påminde så mycket om min syster som liten. När hon sprang i skogen och letade efter orangea prickar på träden för att följa ett spår. Hon skrek då euforiskt "GORANGE, GORANGE!".
Myran sprang nu över stock och sten och tjoade efter kantarell, smög med hittepå-kikare och spanade efter trattisar och höll ett glatt humör kvittrandes.
(null)
Bobbo kämpade på även han glatt över stubbar och rös men liftade lite trött med Rich tillbaka till bilen sen.
(null)Väl hemma blev det rensning och svampmacka. Idag har Rich sedan syltat resterande svampar med kanel och socker vilket får hela huset att dofta juligt. Ljuvligt!
(null)


Kommentera inlägget här: