En helg att minnas - lördag

(null)
Nu sitter vi i bilen och tuffar sakta hemåt i skymningen efter att ha stängt ner gården för vintern. Tömt på vatten, satt i vinterfönster och förberett element på 10 grader så att när de goa grannarna som hjälper oss ibland bara behöver gå in och slå på huvudströmbrytaren och så startar huset att värmas upp så sakta någon kväll före vår nästa ankomst. 
(null)
Helgen kan summeras mys, skratt och go mat. Barnhärj och bus och nattsudd med våra vänner och grannar i Linköping. Sju barn och fem vuxna bidde vi denna gång. 
(null)
Vädret var med oss hela helgen. Strålande sol och bitande kallt. Hela lördagen stökade vi på utomhus och lekte. Lövhögar, matlagning och kurragömma. Allt ute.
(null)
Rich åkte till Åkes slakteri på morgonen och handlade med ena fantastiska korvar som grillades ute. Bonden i vår by slaktar sina djur där och säljer sitt kött. Närproducerat. 
(null)
Till efterrätt bidde det kolbulle med rårörda lingon. Den första rasar alltid lite samman. Innan järnet hunnit bli riktigt varmt, precis som med pannkakor. Men det smakar förstklassigt ändå. 
(null)

(null)

(null)
Det hoppades i lövhögar och gömdes barn :)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Lilleman var påbylsad till icke längre rörligt format men var ack så nöjd att vara med och titta på övriga sex illbattingar som kastade löv och sprang och tjoade runt omkring
(null)

(null)
På kvällen åt först barnen och fick sedan pipa iväg till vardagsrummet för att ha filmmys. Vi vuxna skulle äta senare i lite mer (harkel) lugn och ro. Men som bilden skvallrar nedan så blir det sällan som än tänkt. (null)
En vuxen på plats ätandes. Övriga fyra var ute och sprang på diverse happenings. Blöjbyte, tröst, medla i syskonkiv, torka upp nåt som spillts ut, mecka med dvdn som strulade...
(null)
Men även om vi satt i omgångar så var det en förstklassig middag som njöts med tända ljus och brasans sprak i bakgrunden.
(null)
Tillslut somnade våra stora små hand i hand och från fönstret kunde en se den tidigare stora brasan falna och glöda så smått
(null)

Kommentera inlägget här: