Att resa långt med barn, sprängdeg och underarmsträning

Varje sommar som liten flängde vi antingen Sverige runt i turnébuss med farsans band eller guppade segelbåt runt Stockholms skärgårds alla öar. Familjen kallade mig för Ruffhäxan. Utseendemässigt såg jag inte ut som dess övriga medlemmar. Speciellt udda blev jag om det var en bra sommar. Då var alla näst intill svarta i ansiktet. En kombination av mycket sol men även effekten av att bli brun utan tvål månne 😜 Alla var solbrända utom Ruffhäxan. 
Jag spenderade mest tid nere i båten eller inne i bilen. Min kreativitet krävde inte mer än lite papper och pennor, en sax och en rulle tejp för att fantastiska kreationer och storartade skapelser skulle produceras. 
Detta resande längs bilväg och till sjöss har tämligen gjort mig till expert till att roa mig kungligt med små ting. Jag hade alltid en egen liten resväska med mig i baksätet eller i förpiken. Där i låg småsaker och pinaler, pyssel och pussel, knep och knåp. Allt som hjälpte till med tidsfördrivningen. Och timmar swishade lätt förbi när en var i skapar mood.
 
Som jag skrev igår så har vi en långresa på G och en 11 timmars flygning som väntar. Myran skulle lätt sitta med paddan hela denna tid. Om hon fick. Samtidigt är hon en liten kopia av mig som barn och pysslar i timmar om förutsättningarna finns. Bobbo sitter still cirkus 20 minuter i stöten sen måste han springa av sig, upptäcka nåt nytt, prata med någon, sjunga eller stå på huvudet. Beppe har just kommit in i en period då han enbart vill stå eller hoppa i ens knä. Hej underarmsträning! Så dessa tre olika utmaningar och behov finns att bemöta under långflygningen. Små inslag av sömn kan en hoppas på både hos Beppe titt som tätt men även Bobbo och Myran i slutet av resan. Hur gör vi detta då? Jo, såhär:
Till de stora barnen har en packat varsin Kånken fylld med små paket i. Allt är inslaget för att...tadaa!...det ska ta lite längre tid och vara lite mer spännande. Sist vi reste långt gjorde jag detta life hack och det var en hit. Förutom att slajmen då blev beslagtagen i tullen som potentiell sprängdeg 😅 Den gör jag inte om!
I paketen finns lite smått och gott. Det mesta återanvänt. Sådant vi redan har i huset och som jag gömt undan sedan några månader eller sånt jag funnit på loppis. Några nyköpta pinaler har fått plats som två mini-ritböcker Akademibokhandeln reade ut samt klistermärken och russin. Men i övrigt är det pennskrin med kritor/pennor, pixiböcker, små leksaksdjur och bilar, spel och lego som vi har hemma.
På detta sätt kan den långa resan delas in i block och spännande happenings väntar lite då om då. Win win för både oss och barnen. För att inte nämna alla medresenärer.
 
Någon av er som har nåt annat tips på att klara långa resor med barn? Hit me! Låt oss tipsa varandra!
Jojo:

Fasen va smart! Ska kopiera! Kanske ngt liknande med mat, typ små brukar med olika snacks som tar lite tid att pilla i sig? Pistagenötter t myran och russin till Frank? :)

Kommentera inlägget här: