Trump vs. Greta & U.S and A vs. Svedala

(null)
Middagarna här hemma är allt som oftast sena. Sena och goda. Sena och glada. Sena och retsamma. Sena och diskussionsmässigt eldiga. 
(null)
Vi drar inte alltid jämt politiskt eller miljömässigt engagerat. Vi ser saker på olika sätt. Det är lärorikt! 
(null)
Ibland är det sammanbitet och taggigt när vi snackar Trump och Greta. Ibland är det skratt så en gråter när en pratar relationer, hur en själv är och gör. Ett ämne som oftast avslutas med "jaja, alla kan ju inte vara lika perfekta som jag är!" 😅 Det gör gott i hjärtat av båda varianterna. En behöver inte alltid tycka lika men vi lyssnar och diskuterar, informerar och undervisar, reflekterar och respekterar. Det finns många skillnader länderna emellan. Sverige vs. USA. Men även likheter. 
Ämnena tycks aldrig sina. Sjukvårdssystem, skatt, landsting, Obama Care, källsortering eller brist på detta, vad som upplevs rasistiskt att säga, stängda och öppna gränser, Trump, Sverigedemokraterna, partiers politiska agendor som allt för ofta jobbar hårade på att tala om vad de INTE tycker eller hur illa andra gör och tänker snarare än att tala om vad man faktiskt står för själv, drogpolitik, skolsystem och sätt att lära ut, försvarspolitik, flygskam och klimatkompensering...våra samtalsämnen tycks aldrig ta slut. 

Här i området vi bor finns tydligen ett snack kring att vi svenskar är så fega som låter en sextonåring föra snacket om miljön. Att hon inte kommer göra skillnad. Att Sveriges regering är ynkryggar. Att Trump däremot vågar ta ställning, yttra sig och att det gör skillnad. Oh som jag tycker tvärtom! 
Jag propagerar för konsumentmakt och möjligheten till påtryckningar som gör skillnad som svar när jag möts av "jaja, men det är inget vi kan göra åt det..." 
Jag menar att om en sextonåring kan gå från en ensam skolstrejk till en miljonrörelse så kan vi tillsammans göra skillnad.
Om alla tog fram sin inre Greta, om alla bara gjorde än mer hållbara aktioner idag än de gjorde igår, om alla ALLA alla alla hjälptes åt. Då. Då skulle de globala målen vara nåbara. Även om vi tycker olika om Greta och Trump, politik eller vårdsystem. För de globala målen har vi skrivit under på och de är vår skyldighet att kämpa för.

Kommentera inlägget här: