Hemskolning, white monday och strandhäng

(null)

Måndag. Men inte vilken som helst. Den vita måndagen. #whitemonday och vi befinner oss i landet som är en stor bidragande faktor till att denna dag skapats. Det är ju här den svarta fredagen kommer ifrån som white monday är en motpol till. Fullt fokus på cirkulära affärsmodeller, återanvändning och hållbarhet istället för köphets, reor och ohållbara konsumtion. Allt som det vita står för här är såklart mer min melodi.
 
Idag stack vi arla tidigt till stranden för häng innan solen står som högst. Näst intill allena. Det är inte riktigt säsong men för oss nordbor från Svedala är det varmt och ljuvligt. 
(null)
Vi badar i omgångar då vi vuxna är i underläge i antal mot barnen. Säkrast så då inte alla är simkunniga och strömmarna är starka samt vågorna stora till och från. 
(null)
Mycket sandslottsbyggen på agendan och Myran testade även på snorkling en liten sträcka. Lite klurigt att hitta rätt teknik med andning och rätt läge i vattnet.
(null)
Vi passar även på att ta med skolan dit vi kommer och implementera det vi läst om i skolböckerna in i vardagen. 
(null)
Bobbo (Frank) jobbar med sin bokstav och klurar på fler ord som börjar på samma. Samt övar på ord som rimmar. Inte alltid helt lätt när han envist helst av allt bara vill att faforitorden sopbil och hjullastare ska rimma.
(null)
Myran som lärde sig om de matematiska tecknen "lika med" och "inte lika med" igår fick några uppgifter att lösa här.
(null)
Rätt tecken mellan snäckorna efter att ha räknat igenom. Känns härligt att kunna få in skoluppgifter i det njutbara livet här så enkelt. 
(null)
Själv passade en på att forma andra ord och ta tillfället i akt att prata med barnen om sånt som känns extra viktigt. Idag precis som alla andra dagar!
(null)
För det må vara white monday idag men för oss och vårt sätt att leva genom återanvändning och med ett hus som inrett via andrahandsmarknaden är det inte någon större skillnad på idag och imorgon. Men som jag älskar att dagen uppmärksammas och växer sig större för varje år. Jag pratar med alla jag springer på om begreppet och dess innebörd. Hoppas innerligt att den växer sig lika stor här framöver. För det behövs! 
Kommentera inlägget här: