Grassy Waters

I torsdags tog vi bilen och stack en kvart från där vi bor till ett naturreservat. Rakt ut i träskmarken kan en där på bryggor som slingrar sig i naturen promenera runt med lånade kikare och spana efter djurliv. Vanligt att se är alligatorer, tvättbjörnar, ekorrar, diverse fåglar och fjärilar. Ett och annat vildsvin har även skympats till men vi drog nitlott på allt förutam ekorren. Dessa har vi dock på tomten hos barnens farfar så öngarna var föga imponerade, men men.
Resultatet av få spanade djur kan nog berott på att vi var där vid lunchtid, när solen står som högst och värmen är olidlig. Big fail! Men det var ett spännande äventyr ändå och personalen som driver stället var fantastiska och involverade barnen på ett pedagogiskt sätt i hållbarhet, flora och fauna. En barnhörna fanns där de kunde känna och klämma på både pälsar, skelett, fjädrar och spillning. Så uppskattat.
Myran i barnhörnan
 
Bobbo på alligator-span
 
En liten snabb krabat vi sprang på 
 
Bryggorna som slingrar sig genom träsket. På vissa ställen med höga staket (mer alligatorvänligt område) och på andra ställen, som här, utan räcken.
 
Barnen kryssade i på tavlan vad de sett och Myran la även till "Water lily" själv. Hon övar på uttal och att skriva på engelska. Lite klurigt säger hon men med det stora intresset för bokstäver som hon har så kommer hon knäcka koden snart.
 
En brygga med trapp rakt ner till alligatorerna. 
 
Älskar när en springer på sånt här! I ett annars ganska ohållbart land, jag menar att det finns mycket att göra här för att nå de globala målen, så dyker det titt som tätt ändå upp innehållsrik och viktig information. Här en enkel och tydlig broschyr kring vattensparande åtgärder. 
Kommentera inlägget här: