Det rasar

(null)
Nu är det snart dags. Det hopar sig. En betar av To Do listan, bock för bock, inför den hägrande resan. Äntligen! För tidigare i veckan blev listan bara längre. För varje sak som skulle checkas av tycktes det enbart generera fler boxar att ticka i. 
Frysen behövde frostas av då något med avrinningen var knas och vi vaknade med en liten pöl framför kyl- och frysdörrarna varje morgon. Detta lilla projekt slutade med en helstädning där hela ekipaget släpades fram och bakstycke var tvunget till att skruvas loss för att nå rätt delar. Rimligt tre timmarsjobb.
I samma veva, när kyl och frys lagades av Rich och han skulle passa på att dammsuga bakom kylen så gav dammsugaren upp. Plötsligt gick den inte att stänga av hur han än tryckte på knappen. Tillslut drog han sladden ur väggen. Men efter det så ville den inte starta alls. Typiskt att detta sker just nu! Precis innan vi åker. Eftersom huset kommer bebos av vår inneboende och Richards två småsyskon så vore det ändå på sin plats med fungerande vitvaror och dammsugare. 
I stress och press av att listan bara blev längre istället för kortare så kände jag "Äh, skit’it! Vi köper en ny dammsugare!" Denna har ändå tio år på nacken. Rich var först inne på samma bana men sen när vi beslutat om en filmkväll i soffläge så dök han inte upp. Jag trodde först han höll på med världshistoriens längsta nattning av barn tills jag hör svordomar från garaget. Och där fann en honom på golvet  isärplockandes av ett stycke dammsugare. Svärandes. Hans inre Pippi Långstrump med Det här har jag aldrig gjort förr så det klarar jag galant-attityd kan liksom inte sitta still när det finns något att laga, något att skruva ner i nanodelar eller något tekniskt att dissikera och förbättra. Han är lite smått beundransvärd och galen i sin kunskap här. 
Han fann felet och åkte nästa dag efter jobbet för att köpa delen som behövdes. Denna gick dock inte att stycköpa. Så nu har vi 99 exakt likadana delar till här hemma. Hmm. Vet inte vad som är mest miljösmart här, att sitta med 99 överblivna små delar eller köpa en ny dammsugare. Jag tänker och hoppas att vi gjort rätt! 
Åter till lagandet. När denna lilla del skulle monteras så behövde den lödas fast. Och vad händer? Pang, så gick lödkolven sönder. Jagmenarhallå!! Vad mer ska gå sönder och snett nu innan vi åker? Allt bara rasar! Domino.
På ett sätt är det skönt att det händer när vi ännu är hemma eftersom Rich är kung på att gå till botten med sånt här, är fab på att laga saker och är en hejare på att förstå hur pinaler hänger ihop. Själv är en mest behjälplig med att heja på vid sidan. Månne skulle en eventuellt kunna skruva isär sakerna. Men att klura ut vad som ska lagas, hur och sedan få ihop allt igen utan att sitta med tre skruv över och klia sig i huvöt. Nej du! 
Sen igår då så pinnande en ner till tvättstugan för att dra igång en maskin. Där fann en maskinen snurrande redan och först trodde jag att vår inneboende dragit igång en tvätt precis men då swishar ett plagg förbi i glasluckan som kändes igen. Kalla kårar. Oh, shit! Har maskinen en startade igår kväll gått sedan dess och går än?! 24 timmar senare?! Har tvättmaskinen också checkat ut och gett upp nu? En levde i denna tro i några timmar tills vår inneboende kom hem och jag frågade om hon hört maskinen hela natten (hon bor i vår källare med tvättstugan i angränsande rum). Turligt nog berättade hon att den inte startat utan att hon precis tryckte igång den innan hon gick hemifrån och jag kom ner för att dra igång en ny maskin. Så det var enbart lilla förvirrade jag med min amningshjärna som missat att trycka på start denna gång. Lätt hänt! Säger vi va!? Skönt att det inte var ytterligare en trasig maskin i varje fall. Heja! Check på den!Kommentera inlägget här: