Bokhyllan - del 2

Hej på er, 
Här kommer en uppföljning på bokhyllebygget på hemmaplan. Del 1 finner du här.
Strax innan vi åkte till USA så målade jag klart det sista av överdelen. Den del som är färdigbyggd. Och som ni nu ser så valde jag blått. Tack för all hjälp och omröstningen många av er deltog i. Ni var tillslut 89% som höll på den blå nyansen. Hoppas ni tycker så än, för jag är jättenöjd!
Nederdelen ska vi fortsätta på när vi är åter på hemmaplan igen. Där kommer det bli skåpsluckor med speglar som Rich fixar till med överhandsfräs, precis som bokhyllans sidostycken mot fönstret. I skåpen blir det hyllplan och barnens spel ska bland annat få plats där. Brädspel och TV-spel.
Som vanligt när en rastlös själ som jag gör något så kan en ju inte sitta och titta på när färg torkar. Medans den ena sidan av bokhyllan målades så passade jag på att inreda den andra delen. Där är vi bra olika jag och Rich. Han har mycket mer ordning och reda, gör en sak i taget och ser till att göra klart. Själv är en för ivrig och vill bara komma till den roligaste delen med att inreda så fort som möjligt. 
För det är ju så galet kul att placera ut saker och böcker. Tänka funktion och stilleben, gruppera och färgkoordinera. Och jag fullkomligt älskar det stora hål i bokhyllan som planerades efter denna iPhone-gramofon.
Ovanför fönstret har de två sidostyckerna bundits ihop med ytterligare ett hyllplan. Denna del är helt löstagbar. En liten finess vi planerade in från start.
Det är för att där bakom så gömmer sig en jalusigardin som jag loppade för säkert två år sedan. En likadan finns sedan till vardagsrummets andra fönster. Genom att plcoka ut överhyllan så kan gardinen bytas om så önskas eller en julstjärna hängas upp. All el, teknik och konstruktion göms snyggt där bakom.
Själva hyllan låses fast med listen på framsidan. 
Denna är fäst med gångjärn för att enkelt kunna öppnas upp.
Och ihyllan blandar sig nu loppade saker och ärvda läderinbundna böcker samt en hel del annat smått och gott. Vissa böcker är frontade, andra har ryggen ut och somliga är vända med de vita boksidorna utåt.
En gammal guldklocka som jag skruvat väck har här lämnat mig enbart en glaskupol och guldplatta där jag nu satt in ett loppat eiffeltorn. Gamla vikter, en låda och ärvda böcker skapar tillsammans ett fint stilleben i en av bokhyllans hålor.
I en annan håla ligger ett album med gamla stenkakor, ett smyckesskrin i glas samt den gamla krabban som jag loppade för några ynka dollar sist vi var här i USA. Den har nog varit ett askfat där ryggen öppnas upp som ett lock och ciggen placerats i klon.
Och här mellan soffa och bokhylla har lilleman legat och tagit sina eftermiddagslurar samt glatt följt mig i mitt inredande.
Så vad tycks? Är ni lika förtjusta som jag? :)
Anonym:

Fint! Vilken känsla det blev. Älskar tutan o kornetten. Njut av sköna dagar// lina th

Svar: Tack Lina! Sicken koll du har på dina blåsinstrument. Jag som är uppvuxen i en musikerfamilj envisas med att felaktigt säga trumpet 🤣 Det är Rich gamla som han spelat på som liten 🥳
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: