Tampa, hemlängtan och un-Swedish meatballs

Här är klockan nu natta och vi är just hemkomna från en härlig helg i Tampa hos Rich kusin med familj. 

(null)

I fredags sa vi hej då till min mamma efter tio snabba och ljuvliga dagar ihop. Det gick tyvärr lite för fort och en saknar henne galet mycket. Första slaget av hemlängtan kom nu när hon vart här. 

Resan till Tampa blev tålamodsprövande och smått galen. En cirkus tre timmars körning blev till sju med alla stop inräknade. Jag som brukar skryta gott om våra bilvänliga ungar. Men denna gång var vi alla verkligen i sån osynk att jag och Rich totalt tappade det och fick skrattattack på skrattattack vid konstaterandet att vi nog gått på alla minor för en livstid framöver. Så från och med nu räknar jag med att allt kommer flyta. Ha! Saker som hände var allt från bilköer till att saker spilldes ut i bilen, en bilbarnstol som efter "en olycka" trots tvätt nog är bortom räddning och det där med att ingen är kissnödig samtidigt. Hur är det möjligt? Trots att en baxar ur samtliga kids  och alla försöker klämma ut en droppe så blir det ändock någon som inte levererar och per automatik då blir kissnödig så fort vi rullat några meter från en rastplats. Huja! 

Vi var galet trötta och utslagna när vi nådde hotellet. Firade att vi kom fram näst intill helskinnade med ett delat glas vin framför På Spåret innan vi kraschade helt. 

(null)    

I Tampa har vi hängt med familjen, besökt ett kraftvärmeverk som anlagt en utsiktsplats för sjökor helt gratis vilket var skoj i ett land där allt kostar.  Men det kändes som en goodwillgrej att göra nåt gott av ett annars månne stort problem. 

(null)

Sjökorna dras till det varma vattnet som släpps ut från verket och där är det sedan risk att de blir skadade av båtpropellrar. Det är en vanligaste olyckan för dem, att de fastnar och skär sig och kan bli så skadade att de dör. Många djurparker här har sjöko-sjukhus där de tar hand om och rehabiliterar dem innan de släpps ut i det fria igen. 

Rich kusin Daniel driver en grymt fin glassbutik utanför Tampa som heter Cold Stone. All glass blandas med det innehåll/topping du önskar på en kall marmorskiva med spattlar. Riktig lyxklass!
(null)

Sen har vi hängt i flera parker och ungarna har fått leka av sig till tusen. Även vi vuxna till och från. Daniel är så rolig och outtröttlig på att leka "tag" med barnen. 

(null)

Hans fästmö Melanie bakade pepparkakshus med barnen och lagade sina un-Swedish meatballs till oss ikväll. Ett recept med lite amerikaniserade köttbullar men med brunsås, lingonsylt och potatismos. Fantastiskt gott. 

(null) 

I veckan som kommer är vi allena i svärfars hus då han själv jobbar. Lite skönt och lite konstigt att bara vara vi, lilla familjen, plötsligt. Schemat fortsätter späckat med aktiviteter planerade och lite administrativt på hemmaplan att ta tag i och vi har lovat oss själva att köra nåt träningspass varje dag. Springa, power walk eller upp på vinden och fysa. Under några veckor nu har vi varit alldeles för slappa med för mycket gott vin och mat. 

Men först ska det sovas en smula nu! Natti natt fast det är god morgon hos er som läser i Sverige. Må bäst!

Kommentera inlägget här: