Sista dagarna som trettiosex

(null)

I nästa vecka, dan före julafton, tänkte den här bönan fylla trettiosju. BAM! Ser fram emot det som ett barn kan längta efter tomten. En är nämligen lite barnsligt förtjust i att fylla år. 
När en var liten handlade det som för de flesta små om kalaset, tårtan, lekarna med vänner och paketen. Nu är det gemenskapen som är det fina i kråksången. Familjen, vännerna och grannarna som brukar titta in då vi alltid hållt öppet hus. 
Vi får se vad det blir för upplägg här i år. Troligtvis lite stilla och lugnt med oss i lilla familjen. Sist en firade här bjöd vi över grannar och svärfars vänner på ett liknande upplägg som vi kör på hemmaplan. Tårtfika Swedish style. Men eftersom en fortfarande har cirkus noll i julkänsla så är det här med en uppbyggd förväntan och pirr inför att fylla år också som bortblåst. Vi får se vars vi landar.
En sak är säker i varje fall. Saker, prylar, ting, pryttlar och bös har en så det räcker och blir över av. Allt en önskar är istället en hållbar planet, fler bin, levande och rena hav utan plast och fler träd på vår jord. Ska en vara lite ego så skulle ett träd här på tomten inte vara helt fel men fokus ligger på fler träd överlag på vår planet då de liksom bina är oerhört viktiga för oss! 
En liten smäcker och blygsam lista va!? Det torde väl inte vara så svårt om vi alla hjälps åt!
Skapade mig i den andan en liten insamling på Facebook ikväll där pengarna går till Naturskyddsföreningens arbete. Jag gillar deras jobb och hoppas innerligt och önskar ödmjukast på flera slantar som bidrag istället för blommor, presenter och julklappar i år.
Kommentera inlägget här: