Lördagsbestyr, julledigt och äkta kopior

(null)
Å idag bar det av på ett loppismarathon. En timmes bilresa på småvägar för att komma till en stad där två stora fleamarkets håller hus. En hann knappt parkera bilen innan en fullkomligt snubblades över en gungstol i Thonet-modell. Senare på nästa loppis sprang en på en till. Jackpot! Eller hur?
Kändes riktigt gött att vara igång igen med fyndsökandet efter några dagars julledigt och slappande i huset med familjen. Och extra kul att fynden bidde av större storlek. Hela bilflaket fylldes till bristningsgränsen vill jag lova.
Imorgon ska gungstolarna vrida och vändas på för att inspekteras huruvida det är kopior eller äkta. Det är lite klurigt med dessa stolar då de har en historik med olika fabrikörer. Men hur utfallet än blir så tycker jag att de är grymt fina! 
Fick även med mig en korgstol i svulstig tron-stil, som Bobbo var mäkta imponerad av och lekte prinsessa i direkt. En fällstol av liknande modell som några en köpt tidigare fick också hoppa upp på bilflaket. Innan loppades bara fem stycken, så nu har en sex totalt vilket blir schysstare ihop även fast de är lite olika! 

(null)

(null)

Sen bidde det även två metallkoffertar som kommer bli finfina som soffbord eller dylikt. Fast först kommer de få agera förvaringslåda och resväska åt några av lamporna en loppat.

(null)

Det är sisodär 15 lampor cirkus nu som ska packas omsorgsfullt och få följa med hem. En går visst oplanerat i morfars fotspår och får bli lampsäljare här.

(null)

Sen måste en bara berätta att på julafton var vi iväg och hämtade upp skåpens skåp! Som en spanat på en tid och som har så fin patina. Ni är nog flera som sett mig tjata om dem i insta stories och nu äntligen landade vi på ett okej pris. De kallas på lawyer book cases och  vitringlaset öppnas uppåt och skjuts in i skåpet vid öppning och allt är i separata  sektioner som staplas till önskad höjd..Tror nog att det var min bästa julafton evör!

(null)

Ni är flera som hört av er och fnulat på hur en ska få hem allt och jo nu, efter idag, börjar en själv bli lite svettig. Men en är på g med att samla in offerter från olika företag som pysslar med frakt över Atlanten. Så om en inte ror detta iland snart får en väl ro allt själv över havet! 😉


Kommentera inlägget här: