En DIY-julegran

(null)

Pappersstjärnorna en vek och att följa flera kreativa själar på insta har gjort att julen så sakta pockar på ändå. Här i Florida är det mest uppblåsta tomtar och blinkande ljus som representerar julen, vilket är föga min melodi. Det samt värmen har gjort att en helt saknar julkänsla. Men när vi häromdagen hjälpte till att leverera en gran till Rich pappas särbo och när barrdoften intog rummet började det rycka lite i julkänslorna ändå. Äntligen!

Hemma brukar vi dekorera granen med virkade små spetsdukar en funnit på loppis, polkagrisar och en mix av kulor i vitt, guld och brunt. Det pyntas med amaryllis, hyacint och julstjärnor i olika kreationer på borden, adventsljusstaken pysslas ny genom återbruk varje år och det hänger stjärnor i var fönster. Pepparkakshus, lussebak, ljus i flaggstången ute och entretrappens fåtölj piffas med fårskinn och vintrigare kuddar. Mistel och knäck, julmusik från morgon till kväll, julstrumpor på kakelugnen och vårt stående adventsfika med grannar, vänner och familj som vi bjuder in till. Förra året blev det över femtio personer som tittade in på öppet hus. Julen och december månad är en storfavorit!

Här har vi faktiskt inget julpynt alls. Än. Rich pappa brukar klä in huset och en av palmerna i en ljusslinga men vi har inte hunnit det än. Detta gör ju dock att en har hela huset som sin palett nu. Ett oskrivet blad. Och när kreativiteten äntligen börjar strömma i blodet som ett troligt resultat av den harmoni som infunnit sig i mig när vi hela familjen är iväg på detta äventyr, styr våra egna tider, sover tills vi vaknar, upplever och utforskar så poppar det upp små idéer titt som tätt i huvöt mitt. 

I Flea Markettidningarna en sitter och bläddrar i här till och från finns bilder på små små dekorationsgranar överallt. De ligger på leksaksbilars flak, bildar en liten skog framför en Nissedörr på väggen eller pryder en spiselkrans. Dessa finns att köpa färdiga i alla tänkbara färger i de flesta butiker. Allt från matvarubutiker till kiosker och större klädbutiker.  Men som vanligt vill en ju inte köpa nytt. Så här följer en instruktion till hur du kan göra dina egna. Och dessa två gjorde jag och fotade på mindre än en halvtimme med vad vi hade hemma.

(null)

Du behöver; Flaskborste, avbitartång, sax, sprayfärg, borr, pinne/vedträ till fot och såg.

(null)    

Först sågade jag till två fötter av en pinne som låg på tomten. Mina gjorde jag cirkus 1,5 centimeter höga. 

(null)    

Sedan borrade jag hål i mitten av de små träcylindrarna 

(null)    

Flaskborste jag hade var av amerikansk modell med två borsthuvuden. Dessa klippte jag av med en avbitartång

(null)    

Och stack ner i träcylindrarnas hål.

(null)    

Med en sax började jag frisera topparna spetsigt för att få fram en granform

(null)

(null)
Slutligen så sprutmålade jag dem och som skydd för fot och underlag använde jag ett gammalt reklamblad och rev ett streck i och trädde på ovanför foten.

(null)

(null)

TADAA! Vad sägs?
En lånade Rich farsas modellbil för plåtning. Han har en likadan storlek större ute i sin verkstad och bygger på. 

(null)         

Kategori: DIY, Ett hållbart hus, USA; Taggar: Christmas, christmastree, diskborste, diy, jul, julgran, pyssel, xmas, xmastree;
Kommentera inlägget här: