Sökes: julstämning - om kreativ förstoppning, påsar och stjärnor

(null)
I tjugofemgradig värme med saltstänkt hår och en sommarklänning på så är en som vilse i julen, kreativt förstoppad och förvirrad i kroppens vartenda cell. 
Julen som är min totala favorithögtid med stämning och ljus, det göttaste godiset, pysslandet, traditioner, barrdoft och musik som en börjar tokknarka i november (tjuvstartar i smyg redan efter midsommar sisodär) är som totalt bortblåst här. Favoriten Julkväll på Hawaii med Yngve Stor har dock aldrig känts så träffande som nu.

(null)

Det där som en brukar gilla med vintage, helylle, kreativitet och pyssel passar liksom inte in känns det som. Här blinkar det juleslingor i alla möjliga färger, folk blåser upp ett tiotal tomtar, snögubbar och renar framför huset och det känns allmänt som om det tävlas i ett enda stort bad taste party.  Sorry! Men julemässigt så är jag inte kompatibel här och känner mig inte hemma.
Så i ett försök att hitta min vrå av julefrid, harmoni och inspiration och för att försöka lösa upp denna knut av förstoppning som liksom Grinchen sväller i magen min så viker en nu stjärnor. Så det står härliga till.
Mitt instaflöde fullkomligt svämmar över av juliga och snöiga bilder med stjärnor. DIY, steg för steg-guider, tapetrest-återbrukande och fantastiska flätningar samt strutrullade dahlior. Klart en påverkas. Klart det kliar i fingrarna. Klart en också vill. Så när en sprang på en hög papperspåsar på en loppis för ynka en dollar slog pysseldjävulen till och här sitter en nu. Limmar, klipper, klistrar, skär...det blir nog jul i år trots allt!

(null)
Olika sorters stjärnor kräver olika sorters limning. Till den ena limmades hela påsens sida och sattes ihop fem och fem så att en orkade klippa med sax och forma önskad spets.
(null)
Högarna om fem limmades sedan ihop och ett snöre för upphängning limmades in mellan bitarna.
(null)
När allt sedan torkat är det bara att dra ut som ett dragspel.
(null)

En annan variant är att enbart limma ett vågrätt och ett lodrätt streck (se bilden nedan)
(null)
Här gjorde en två buntar om sju påsar
(null)
Och klippte sedan önskad form för att sen limma ihop de två högarna och veckla ut.
(null)
Ett väldans enkelt och kul pyssel som en lätt får pippi på. "Bara en till!" tänks det konstant.
(null)
Ser ni minstingstjärnan där? I en tanke om att inte låta något gå till spillo så tog en de bortklippta bitarna som annars slängs när spetsen blir till och limmade ihop dem till en egen liten kreation. Sötare en sötast men samtidigt det pilligaste en gjort och månne inget att tipsa om. Det tog sin tid och fingrarna var som mer ihoplimmade än pappersflikarna många gånger. Men skam den som ger sig. Kombinationen av alla olika stjärnor blev fin.
(null)
Och tillsammans med jättekottarna vi plockar nedfallna på tomten samt diverse nyloppade pinaler så börjar ju denna hörna av huset komma i stämning. Kanske även moi snart...
(null) 


Kommentera inlägget här: