Återanvänd lek i miniatyr

Med mina gamla möbler och ett av morfar fyndat dockskåp, lite utgående tapeter från två lokala butiker och en väldig massa tålamod har nu barnen fullt sjå här hemma och leker för fullt. Återanvänd lek när den är som bäst.
Det hela började med att morfar hörde av sig med en bild på ett nyfyndat dockskåp på loppis.
Stort och fint men lite för färgglatt för min smak så jag bestämde mig för att använda färgresterna från när vi gjorde om vår badrumsmöbel. Svart och stilrent.
När pillgörat med fönstren var gjorda började mätandet för att få tapeterna på plats. Jag svängde förbi två lokala färgbutiker i förra veckan och fick med mig lite provrullar av utgående tapeter, även några nya fina som den med planeterna och syjärnorna längst ner. Tapeter är perfekt att leka, klippa och klistra med. Även utanför dockskåpets värld. Fint att slå in en present med, ha som bokpapper eller lägga som skydd eller dekor i en byrålåda. Piggar liksom upp tycker jag.
Jag placerade ut vilken tapet som skulle vara i vilket rum och satte sedan fart. I ett rum så återanvände jag vår väggfärg från vardagsrummet. 
Sneak peek in genom ett av fönstren. 
Vindens vinklar och vrår var pilligast men i det stora hela gick det i ett nafs. Effektiv arbetstid från slipning och målning till att det sedan var färdigtapetserat blev 2-3 timmar. Det är inte var dag en hinner göra om ett helt hus på den tiden. Tänk om det vore läget med vårt riktiga, icke miniatyrhus. 
Myran och Bobbo hjälpte glatt till med takmålningen men en kunde inte riktigt lämna Bobbo själv med penseln för att fota, hihi, så han uteblev tyvärr från bild.
Men de tog varsin sida av taket och målade så koncentrerat.
När allt var klart stod både Myran och en själv startklara med möblemanget. Mina gamla möbler samt en del ärvda av barnens faster flyttas runt och pysslas med. En miniatyrvärld att förtrolla sig bort i.
När jag var liten, mellan 8-10 år sisodär, så kunde jag lägga varje krona jag ägde på att köpa dockskåpsprylar eller för den delen lera och färg för att sedan skapa egna alster. Jag gjorde frukt och grönsaker och målade dem samt pysslade ihop små lådor av tändstickor och la allt i. Dessa sålde jag sedan på min mammas jobb till alla tanter där. Några små pinaler finns kvar än idag i Myrans ägor men mycket har tyvärr försvunnit med dammsugaren då små citroner och miniatyrstora purjolökar i centimerer och millimeterstorlekar lätt förvinner iväg...
Men en hel del av mitt gamla porslin finns än kvar
Även små böcker och brev
Så kul när lek kan återanvändas och piffas upp såhär!
 

Kommentera inlägget här: