Om helgen genom 25 bilder

(null)
I fredags tog jag mitt lilla pick och pack och tuffade mot hemmaland och storstaden. På agendan stod 72h syster-yster-häng. Efterlängtat, njutbart och alldeles Askungen-underbart. 
På kvällen gick jag och storasyster och såg på Så som i himmelen på Oscarsteatern. Som en bölade och konstaterade att en har alldeles för lite musik i livet just nu. Det är få saker som berör mig till tårar så illa kvickt som väl valda toner. Måste bli ändring på det. Mer musik in i livet alltså.
Jag sov hos syrran, en hel natt utan att bli väckt (! Småbarnsföräldrar ni hör mig! ;) ) och fick sedan äta mysfrukost på lördagen med hennes döttrar samt lösa Melodikrysset i lugn och ro. När hände det senast månne? 
Vid lunch begav vi oss mot Gullmarsplan för att plocka upp lillasyster och tuffade ut mot Stavsnäs och vidare med båt ut till Sandhamn. Stockholms skärgård alltså, ren och go kärlek för mig. Bam, rakt in i hjärtat! Det är nåt visst med vad vatten gör för kropp och själ. Sånt lugn. Sån harmoni.
På Sandhamn flanerade vi runt bland gränder, glasverandor och granna vyer. Se bara...
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)


Vi käkade lunch på värdshuset 
(null)
(null)
(null)

(null)


(null)
Pratade, skrattade och grät. Sånt som en gör när en har ynnesten att ha två fantastiska systrar där vi inte har samma mamma men olika pappor. 
För det är så, vi delar inte kött och blod vad vi vet (hej du glada 70 och 80-tal) men våra föräldrar, två gånger Annica och två gånger Christer, gifte sig i ett dubbelbröllop och jag och syrrorna har liksom hängt ihop tight under alla år för att föräldrarna våra haft sån fin vänskap. Sommarsemestrar på turné i Sverige då papporna lirat i samma band och afterski på alla vintriga lov av samma anledning. 
Även mammorna har lirat i samma band där det enbart sjungit snusklåtar i vacker trestämmighet. Men det är en annan historia för ett annat inlägg. 
Syrrorna och jag drog senare som unga vuxna till Barcelona tillsammans under några månader och såhär i efterhand känns det som startskottet på vår egen vänskap utöver våra föräldrars inblandning. Så otroligt tacksam att ha er! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter lunch checkade vi in på spa och njöt av värmen sen väntade en smått däckad timme på hotellrummet. Vad galet mör en blir av lite bubbelbad och bastu.
Vi garvade åt att det är lite som att kasta pärlor på svin att checka in tre småbarnsföräldrar på hotell och fin resturang. En hade liksom bilden av ett kosläpp på näthinnan, galen eufori och partyvibe. Men i själva verket bidde det lugnt som i ett björnide. En hade ju liksom nöjt sig gött med att bara få ligga under täcket, kolla serier tillsammans och käka hämtmat. Och sova ostört. 
Men det bidde rätt fint att också få piffa till sig och gå ut och käka ihop när vi väl tog oss i kragen, prata om livets alla upp och ner och faktiskt få både avsluta en tanke och mening utan att få höra "Mamma, mamma, mamma!" 
Missförstå mig rätt, jag älskar mina små troll där hemma men det är rätt gott att få distans ibland, lugn och ro, energipåfyllnad av annat och andra samt att längta hem! Jag vet inte med er men jag blir en både bättre människa och mamma genom att få tanka mina krafter själv eller med familj och vänner ibland.
(null)
(null)

(null)

(null)
Så en hyfsat fantastisk helg lämnar mig energipåfylld med själslig hållbarhet i fokus. Inte fy skam! 
(null)