Veckan som gått

(null)
Hej på er, 
Hur har ni det? Här är allt gott även om jag känner att mitt dygn saknar timmar. 
Jag har haft roliga och intensiva dagar både hemma och på jobbet som gjort att jag somnat ovaggad i soffan typ 19:59 varje kväll. Tänkt att "Ja, ikväll kan jag äntligen se den där serien och vika lite tvätt". Har sen vaknat fyra timmar senare i ett hav av omaka strumpor och skrynkliga toppar och undrat vad som hänt? Igenkänning någon? Snälla!! :)

(null)
Förra veckan höll föris stängt en dag så jag var hemma med Märta och Frank och hade passat på att slå två flugor i en smäll och boka in en ny plåtning av huset för en tidning. Numret kommer ut efter årsskiftet. 
Det var ett spännande projekt att agera fotoassistent, modella samt hålla två illbattingar nöjda. Ni som följde med på min Insta Stories såg ett litet smakprov...
(null)
Jag var även iväg på en bra föreläsning med Medveten konsumtion på DoSpace i Norrköping. Detta genom Miljönätverket i Östergötland som jag är med i.  Bra grundläggande fakta, tips och trix på vad en kan göra i sin vardag för att bidra till Agenda 2030 och en mer hållbar värld samt lite nya bekantskaper. Sånt är alltid kul!
(null)
Besökte också en butik jag länge gått och trånat efter. Varié! 
Jag har följt deras Insta länge men aldrig haft vägarna förbi Norrköping och butiken. Så glad att det äntligen blev av. Och sicken drömbutik sen. Önskar den fanns i Linköping. Önskar jag fick driva den då (tänker högt nu). Önskar jag kunde kombinera det med andra idéer som snurrar i huvudet. Dröm! Verklighet nån gång månne?!

Denna vecka startade ju med White Monday. En dag som skapats som motpol till fredagens galna happening, Black Friday (hör mig sucka djupt). Köphets, hysteri och galna erbjudanden som leder till att mångmiljon belopp spenderas i handeln. Slit och släng. Lägg på hög. Köp mer än vad vi behöver. Typ. 
White Monday står istället för cirkulära affärsmodeller, hållbarhet och återanvändning. Sånt som borde vara standard om du frågar mig! 
Black Friday har ju spårat ur totalt känns det som. Från att vara EN DAG pågår den nu i flera veckor. En skulle ju kunna säga att det hela börjar med Singles Day som går in i Black Friday -som nu mer blivit Black Week, och avslutas med Cyber Monday. Vi kanske får någon dags uppehåll innan för-jul-rean tar över...
Låter jag bitter! Mmm, så är det!
Så det känns jevligt gött att White Monday gått från ett trettiotal engagerade företag med hållbara erbjudanden förra året till över hundra i år! Bra känsla!!
(null)

Vidare började ju denna tisdag fantastiskt med att Årets julklapp släpptes och ÄNTLIGEN gled något hållbart upp på prispallen. Årets julklapp 2018 är Ett återvunnet plagg!
(null)

(null)

Genom alla år hittills så har mycket tekniska prylar sopat mattan med allt annat. Och även om en medveten person i alla år kunnat välja att handla återanvänt. Och även om vissa prylar andas lite hållbarhet om en anstränger sig, som ljudboken (färre träd huggs ner för att göra papper till böcker) eller elcyklen (som fått fler att faktiskt välja cykeln istället för bilen). Så är detta första gången som ett hållbart ord kvalat in på listan! 
Vi blir mer medvetna! Det ser ljusare ut! Och detta gör mig så glad! 
Heja vintage! Heja återanvändning! Heja återvinning! 
(null)

Nämen hörni, nu är ju klockan 20:45 och jag har inte somnat än! Kanske håller mig vaken genom en serie ändå?