Glöggmingel


(null)Idag har huset vårt vart fyllt till bredden och höjden med goa grannar, vänner, kollegor och familj. Ett sorl av samtal och skratt, bus, röj och bös. 
Trodde att en redan skulle ha somnat ovaggad av trötthet men tvärt om ligger en nu nerbäddad mellan två lika uppspelta små illbattingar och fnissar. Morgonen kommer nog göra entré med tröttmössa på oss alla tre. Men det är det värt. Så mycket härlig energi att ha alla vänner här! 
(null)
Vi bjöd på allt från ekologisk skinka, hemgjord russinlimpa och saftiga saffransbullar med mandelmassa och vaniljsmörkröm (De mest o-nyckelhålsmärkta bullar jag vet och ack så goda. Jag menar, är du rädd om din vikt avstå då helt. Ska det däremot mumsas så gört ordentligt. Ingen mellanting. Inget lagom här inte!) till "bortgjord" köpeknäck och annat smågodis. 
(null)
Fem i tolv igår kom en på att det glömts köpas pepparkakor. Eller tjaa, glömts och glömt, kanske mest blandats ihop. Jag köpte till jobbet häromdagen och min hjärna måste ha reggat det som om det var avcheckat även på hemmalistan. Pöh!
Turligt nog hade vi deg kvar i kylen för ett pepparkakshusbygge som aldrig tycks bli av... Så jag langade fram den och en osthyvel! Fem minuter senare hade jag sex plåtar fyllda med tunna pepparkaksflan som var in och ut i ugnen på ett huj. Bästa och enklaste baket ever! Galet nöjd med min kreativitet och lösningsorienterade påhittighet denna sena timme.
(null)
Fick stor hjälp med förberedelser och prepp av dessa två yrväder. Ett loppisfyndat litet städkit gick varmt i hela huset, även om det kanske mest behövts efter glöggminglet snarare än före. 
Nej men nu snusar de två små trollen bredvid mig här. En ska nog checka ut å! Hoppas ni haft en skön helg och är peppade på årets sista veckor! Pöss!