Matsalen, sommarplaner och hej från Sthlm

Hej hej hallå! 

Vi är i Stockholm just nu i dagarna två. Jag är på kurs och Richard har lite möten inbokat så vi bor hos min mamma som snällt hjälper oss med barnen. 

Semestern närmar sig med stormsteg och snart packar vi ihop och drar iväg till landet. Men det ska bli en tur i Stockholms skärgård innan dess och även Gotland efter. En fullspäckad sommar väntar runt knuten och loppisar, loppisar, loppisar.

Att göra listan hemma är lång men samtidigt är det ingen stress med något. Vi har bott i huset lite mer än ett år och oj vad vi har gjort och hunnit när man tänker efter. Från att bo i källaren och renovera precis överallt samtidigt så har vi nu ett fullt fungerande och bobart hem utan större måsten. Visst, det finns tusen saker att göra än, man blir väl aldrig riktigt klar med ett hus. I varje fall inte och man heter Emilia och har en tendens till att vara en kreativ idéspruta och ändra sig stup i kvarten. Men inget är så akut som när vi bodde utan kök, vatten och badrum. Och se det gick ju. Så nog ska vi klara av att bo utan rätt tapet i övre hallen en stund till. 

I sommar ska här njutas och umgås med familjen. Och som jag längtar. 
Jag kommer inte blogga varje dag, men ni får självfallet följa med till Dalarna och se vad som händer där. Vi får se vad som blir årets stora projekt där uppe. Fönster behöver alltid målas och så har vi ju ett tromb-fällt träd att ta hand om. Men utöver det så får vi se vad som blir aktuellt.

Jag har börjat fila lite på en serie före och efter-inlägg. Tänker att det kan bara kul att få se lite bilder från hur huset såg ut när vi flyttade in, från mäklarprospektet och sen visa samma vy idag. Högt och lågt. Färdigt och ofärdigt. Vad säger ni? Låter det som något?

Men idag får ni lite bilder från matsalen som är ett av mina favoritrum i huset. Med den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum så ligger matsalen som ett hjärta i mitten och vid det stora matbordet i återbrukat trä är det helt ärligt sällan såhär städat. Här är det syateljé och pysselstuga, hemmakontor och verkstad. Allt pågår samtidigt och inget projekt behöver plockas undan eftersom bordet är så långt så kan vi bara sätta oss i ena änden för att äta. Min vision exakt och som jag älskar det!

Önskar er en fin dag! Nu väntar skolbänken! Kram // e