I en hörna av vardagsrummet

 
Med förra veckans ommöblering av vardagsrummet fick jag även tillfälle att ta fram den gamla läkarvagnen. Den fyndade jag på Stadsmissionen för tvåhundra pix förra sommaren. I förra lägenheten agerade den planteringsbord i växthuset men drömmen och tanken vid köpet var att den en dag skulle få plats i ett kommande vardagsrum som drinkvagn. Och här står den nu. 
Det enda som inte är loppat är vinerna. De kommer från tre olika vingårdar i Frankrike som vi besökt och prenumenerat på viner ifrån, samt glasunderläggen som är en present.

Tråvad-lådan under vagnen fann jag femton stycken av i Tranås för några år sedan. Jag fick ge en femtiolapp styck för dem. Några har jag gett bort men de flesta finner du kvar här hemma. En del är till tidningsinsamling och andra håller verktyg i garaget. Älskar bra förvaringslådor!
 
Vinflaskunderlägg. Några ärvda, några loppade.
 
Ishink och tång loppade för tutti en femtiolapp.
 
Eiffeltorn och påfågel som loppats i Sverige. Skålen, med ekollon-knopp, i bakgrunden hittade Richard två utav på en av Berlins största loppisar för några år sedan. De har putsförbud. Jag gillar när de är lite ruffa och inte glänser och är nypolerade.
Plåtburken i blått mönster och gult fick vi i bröllopspresent fylld med massa härligheter. Jag tror att den ingår i kronprinsessan Victoria och prins Daniels serie av marknadsföringsprylar som såldes när de gängade sig. Jag är mest stormförtjust i mönstret och att färgerna passar så ypperligt in i vårt vardagsrum med vad som komma skall, färgmässigt.
 
Provrörsvasen som loppades i somras