Thanksgiving, sladdriga fiskpinnar och köksinvigning

 
 
I fredags firade vi Thanksgiving hemma och med det så känns köket invigt. Taklister och golvlister må saknas och matsalen ska få väggfärg men köksluckorna är på plats. Se bara!
Så härligt att få ha ett kök att söla ner med storkok. Key lime-paj, kalkon och stuffing, green bean casserole, mashed sweet potatoes och sås samt mitt egna tillägg av en fräsch sallad för att lätta upp denna goda men rätt så tunga meny. 
 
En sallad på mixade gröna blad, grönkål, granatäpple och russin, valnötter, apelsin och chevréost. Mumma!
 
Jag dukade med loppade linneservetter, som jag har ett stort lager av sedan vårt bröllop. Ärvda bestick och vattenglas, Tradera-fyndade vinglas som jag fått av min pappas fru och loppade servettringar i mässing. En liten grankvistdekoration och vips så blev de andrahands sorterade grå Höganäs-tallrikarna stilrent ombonade.
 
Mitt på bordet ligger en av flera gamla fönsterbräden i marmor som en granne så snällt efterskänkt. På den står en uppsjö av blandade ljusstakar i mässing, som utgjorde en del av dekoren på min bonussysters bröllop, och även mina teburkar i plåt som loppades i somras med just detta ändamål i åtanke. Fyrkantiga hål i perfekt storlek för att hålla en hyacint. 
 
Med tända ljus innan gästerna kom...
 
Jag njuter så av att mina blandade stolar nu står runt matsalsbordet och trots saknad av väggfärg så är det åtminstone rent bakom. I förra veckan plockade jag, under protest från Richard, bort hans provisoriska verktygsbord som börjat kännas som en fast installation. Nu tvingas han gå en halv trappa ner till garaget för att hämta sina pryttlar. Och oj så det suckas över detta men jag vrålar RECLAIM min matsal! 
 
Om ugnen levererade? Jo, med bravur!
Man brukar räkna cirka en timme i ugnen per kilo kalkon. Så fem timmar cirkus hade vi då trott. Jag ringde Richard i panik strax efter lunch då termometern visade KLART! efter lite drygt två timmar. Gästerna var ju inte ens på intåg då. Vad gör jag nu? Blir den torr? Har jag förstört allt?
Och ja, som du med detta kanske misstänker så är det mest Richard som lagar mat hemma hos oss. God mat i varje fall. Där av detta panikartade samtal. Att vi ens planerade så dåligt att jag var hemma föräldraledig denna dag och inte han...?! På min meny finns sladdriga fiskpinnar och brända falukorvsskivor. Men sallad är jag bra på! 
Som tur var bidde kalkonen fantastisk, trots min övervakning. 
 
Uppskärning av kalkonen och varsågoda!
 
Jag kom på mig själv mellan huvudrätt och efterrätt att jag tillbakalutad satt och njöt över ett kök i kaos. Vyn av disk i staplar och alla barn som högljutt lekte så samtal till och från var svåra att hålla. Som jag älskar att sitta mitt i allt och bara insupa, iakta och delta. Samtal, vänner och gemenskap. Det är såhär det ska vara och kännas. Nu trivs jag.