Min förkärlek för gamla ting

Vad som är nytt för dig kan vara gammalt för någon annan. Återanvändning är grejen! 
Genom att handla begagnat sparar du inte bara pengar själv utan du sparar även på miljön genom råvarorna och energin som annars hade behövts för att tillverka en ny produkt. 
Sen är det ju den lilla härliga känslan, tycker jag, när något gammalt får ett nytt hem och blir älskat igen. Att målmedvetet fynda och leta fram en länge efterlängtad sak. 

I födelsedagspresent förra året fick jag en liten pappersmodell av en väska i Josef Franks Manhattan-tyg. Richard visste att jag ville ha en men att den inte fick vara ny. Så han pysslade ihop en mini-kopia som symbol och gav bort och sedan började jakten.
Efter ett hårt Blocket- och Tradera letande så fick jag den äntligen. Det tog 133 dagar. Men vad är det i tid om man verkligen vet att man vill ha den och kommer använda den länge. Så långt ifrån spontanköp det kan bli.

Min jakt på nygammalt har funnits med mig sedan barnsben. Möbler, kläder, instrument och här nedan ett exempel på bilar. 
I ett vykort jag skickat till min morfar berättar jag, 8 år gammal, om vår "nya" bil. Ny för oss och gammal för någon annan. 
Många spännande exempel på bilar har vi haft under min uppväxt. Gemensamt för dem är att alla varit begagnade. På gott och ont ibland :) men det har format mig till den jag är idag.