DIY-kakburk

Jag sprang på en fin kakburk i tre våningar i en butik för några veckor sedan. Nyproduktion av en gammal klassisk i pastellfärg. Tanken slog mig direkt att den borde gå att göra själv. 
Jag köpte tre kakburkar på loppis för en femtiolapp. Tre burkar i olika storlekar på höjden. Tillsammans med sprayfärg, lim och en gammal knopp jag fann ute i snickarboden på landet började jag pyssla.
 
 
Jag mätte ut mitten på locket på den översta kakburken och gjorde ett hål med en syl. Där efter skruvade jag fast knoppen och slipade alla burkar och lock lite lätt med sandpapper.
 
 
Jag sprayade sedan lock och burkar upp emot åtta gånger. Lite olika beroende på hur mönstrade burkarna och hur täckande färgen var. Jag använde en vit färg och två gråa. En ljus och en mörkare.
Hemligheten med sprayfärg är just att spraya i många och tunna lager. Det tillsammans med tålamod. Annars börjar färgen rinna och blir ojämn.
 
 
När allt var täckt, torkat och klart limmade jag ihop den översta burken med locket till mellanburken och mellanburken med den understa burkens lock. TADAA! Klart! Perfekt att dela upp knäckebröd, kex och småkakor i.
 
Kategori: DIY Taggar: DIY, Inredning, Loppade fynd, Tips, Återanvändning, Återbruk;
Kommentera inlägget här: