Le Kitchen

Så plötsligt dök det upp på Blocket. Köket. Le Kitchen. Det som ska forma grunden för husets hjärta. Familjemiddagar, långkok, mys och värme. 
Det är tillräckligt stort för att jag ska kunna plocka delar och bygga ihop vad jag behöver, tåligt i massiv ek, inte alls särskilt slitet men framför allt PRISET! Tusen riksdaler fick vi hosta upp, femtonhundra totalt om man räknar med hyrsläpet. Inte illa va?  
Det roligaste av allt var att killen vi köpte av är kollega till min man. Jag mailade honom och han ringde i sin tur till Richard och sa "Du vet att din fru håller på att köpa vårt kök, va?" :)
Det blev en superkombo. De ska göra om sitt kök och vi (läs jag) vill ha ett nygammalt. Återigen fick Richard åka iväg och jobba och avsluta mina startade projekt. Som tur var det ju hos en kollega denna gång så de hade rätt kul tillsammans när de rev köket. 
Nu står det i delar i vårt garage och bilen får precis plats.
 
 
Helgen och början av veckan har sedan används till att skissa på placeringen av delarna, leta firmor som kan spraylackera och titta på kakel och bänkskivor.
Innan jul gick jag en kurs i SketchUp 3D och lärde mig inreda och bygga rum på datorn. Galet kul och användbart men typiskt nog fick jag inte programmet att fungera nu när det var tänkt att användas som mest. Otålig och oteknisk som jag är blev det istället en skiss för hand och även en genom IKEAS köksplanerings-verktyg. Där stämmer dock inte sektionernas mått i och med att vårt kök har lite udda delar men det ger ändå en känsla av slutresultatet. 
 
 
 
 
Att få tag på rätt lackeringsfirma visade sig sedan dock vara lite klurigare än jag trott. Nu en erfarenhet rikare kanske även något jag borde kollat upp innan!? :P Jag har pratat med flertalet företag, både lokala och i närliggande kommuner. Flera varnar för risken att speglarna kan röra på sig och att färgen då spricker. Ett resultat som inte är snyggt då jag absolut inte vill tumma på utseende och kvalitet. "Det kan ju va coolt, lite shabby chic" som en kille sa. Men jag är tyvärr inte villig att hålla med där. Speciellt inte om bara två luckor spricker och resten är fina. 
 
 
 
Det bästa intryck fick jag av en kille som gör detta dagligen, inte såg något problem i det och menade att nya kök med speglar också lackeras. "Om en spegel är lös så ser jag till att laga och fästa den först". Ååå som jag älskade hans optimism i att lösa mitt problem. Den enda saken är nu bara att han håller till utanför Kristianstad, 35 mil bort.
Tankegångarna går nu kring att låta den bästa personen göra jobbet trots avståndet eller chansa på den bästa lokala firman som inte har lika mycket erfarenhet. Om det blir Kristianstad gäller det att kolla upp fraktfirma. Av erfarenhet vet jag att det ganska ofta går bilar fulla ett håll men tomma tillbaka. Att hitta en sådan skulle rättfärdiga miljöpåverkan. Bättre än att köra själv fram och tillbaka. Att klura på och återkomma till.
 
 
Såhär såg köket ut när vi köpte det. Alla delar kommer som sagt inte användas och slutprodukten kommer vara totalt annorlunda. Som jag längtar!
Må så gott i vinterkylan! // e