Hållbara blommor för svarta fingrar

Ett projekt som rullat på jobbet för mig är att hotta upp våra konferansrum som är opersonliga, kala och sterila. Ingen plats för inspiration och kreativitet, så att säga. Det är ett långsiktigt projekt som görs i delar, speciellt nu med en föräldraledighet på G.
 
En tänkte som prio att det vore fint att få in lite blommor för en mer ombonad och trivsam känsla, blandat med lite loppade pinaler för lite egenhet och utstickande aha-upplevelse.
Men vad ställer en då in för något som är relativt underhållsfritt? Vi är ett gäng sprudlande själar som är ute och flänger mycket, har kunden i fokus och saknar gröna fingrar. Så en tänkte att sånt som redan är dött eller sånt som kräver vård och vatten mer sällan torde vara grejen för oss. Och här följer sortimentet...
 
Knoppande kvistar, tagna från kärmors marker och murgröna från vår tomt. Kvistarna har torkat men håller sina fina ludna knoppar i en glasvas utan vatten. Murgrönan står i en stor kanna vatten som byts cirkus var tredje vecka för att inte börja lukta sump. Denna rotslås i vattnet och växer på fint.
I ett gäng andra loppade vaser står en stickling till ett palettblad som i massa vatten även den rotslås samt torkade vasstrån från ån nedanför vårt hus. Även en torkad hortensia från en bukett blommor jag fick i höstas. Lättskött deluxe!
 
 
Biosfären, det slutna ekosystemet, som vi gjorde för några månader sedan här hemma fick även det flytta till vårt stora konferansrum och inget är väl mer lättskött än detta!? Innan jag stände locket så hällde jag på 1/2 deciliter vatten och that was it! Det ska nu inte öppnas eller göras nåt med. Det står där så fint och sköter sig själv! Superbt om du frågar mig. 
 
 
Myran hjälpte mig att måla två loppade brickor med griffelfärg
och vi packade ner allt i en flyttkartong och begav oss till jobbet.
 
 
Väl på plats skrevs det med både griffelkrita och gamla loppade Alfapetsbrickor. Inte bara välkommen utan alltid Välkomnast! 
Loppat, återanvänt, lättskött och personligt. Vad mer kan en önska? :)
Kommentera inlägget här: