Skattkistan på Pippis vind

Det står en skattkista i vår trädgård. En grön skönhet med skimrande guldbeslag, i tunn plåt och lite lagom smårostig. Ett fynd från Linköpings Stadsmission häromdagen. 
De hämtade diverse pinaler på ett intag i en villa i stan och när Stefan på Stadsmissionen berättade för mig om huset och vad de fann fick det en att se Pippi Långstrumps vind framför mig. 

(null)

Det fanns två av denna sort men jag köpte enbart den stora. Den mindre var i sämre skick, hålig och sönderrostad på sina ställen. Det brukar ju dock inte vara ett problem för mig men i och med vad den ska användas till så behövs en mer hel variant. 

(null)
Foto: Linköpings Stadsmission Second Hand

(null)

Tanken är att denna fining ska stå i trädgården och agera dynlåda. Så mycket charmigare och med mer karaktär än de mer vanliga och plastiga varianterna som säljs. Eller vad sägs?

(null)
Och eftersom en (fortfarande) är höggravid så fick jag sån finfin hjälp av de som jobbar på Stadsmissionen att kånka in min skattkista i bilen. Så uppskattat! Av mig. Rich däremot funderar på om han ska ringa varenda loppis och second hand i stan och lägga in sitt veto i att om jag inte får in det i bilen eller kan bära själv så får jag inte köpa och ingen får hjälpa... ;) Hehe! Allt för att minimera fler, i hans ögon, tvivelaktiga fynd att hitta hem hit.

Kategori: Ett hållbart hus, Trädgården; Taggar: Linköpings stadsmission, dynlåda, loppis, loppisfynd, second hand, trädgård, återanvändning, återbruk, återälska;
Kommentera inlägget här: