En sky lift, lite linoljefärg och resan från fem nyanser av gult till en grön

När det bidde lite tyst här tidigare i och med vändningsförsöket som psykade mig så var det dock inte stilla i huset och på projektfronten. Även fast jag inte dragit många strån till stacken renoveringsmässigt så har Rich kämpat på förstklassigt med lite blandat smått och gott.
En helg hade han hyrt en sky lift för att komma åt att måla vintskivorna på huset. Min kärmor och en kollega till henne målade våra fönster för en tid sedan och Rich pappa hjälpte till på framsidan med målning av stuprör men sen har det stått stilla ett år och vårt Hållbara Hus har mer liknat Villa Villerkulla i sina olika kulörer. Vi har ju valt en grön nyans men tidigare var fönstren bruna och stuprör, vindskivor med mera har troligtvis målats i omgångar av de tidiagre ägarna och på så vis fåt olika nyanser av gult. En rörig skapelse, minst sagt.
 
 
Väl uppe i sky liften så såg Rich att vindskivorna på sina ställen var i sämre skick än väntat. Allt det gula var målat med en plastig gammal färg och när fukt smitit sig in under så har den där också kapslats in och legat och gosat till sig ordentligt och gjort vissa partier helt ruttna. Så byte av stora stycken bidde lösningen. 
 
 
En tror bestämt detta var en av de roligaste helgerna, för Rich, på länge. Som han går igång på "leksaker" som en sky lift ändå är i min mening. En av våra grannar skulle bara ut och slänga soporna tidigt på lördagmorgonen men sprang direkt över till oss då Rich just gått ut för att sätta igång. En stund senare får jag ett sms från hans fru som undrar om jag kan sticka ut huvudet och fråga om han hittat soptunnan än...
Rich och grannen var dock inte de enda som gick lös på sky liften. Två glada barn tyckte det var galet kul att få flyga högt. På marken stod dock en galet nervös mamma och skrek "Håll i dem, för %&#?½!!!!"
 
 
Och Bobbo som inte fick vara med upp i liften hela tiden, även om han så hade önskat det, stod alltid på första parkett inomhus och följde Rich varje steg.
 
 
Nu har vi ett helt beige/vitt/grönt hus, äntligen, och de gula nyanserna är ett minne blått! Det tar sig!
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: