Tid, kaffe, läder och metall

(null)Är just hemkommen från en second hand-runda på stan med nygamla finfina ting som nu får nytt hem hos oss.
Temat blev omedvetet läder, kaffe och mässing(-ish). Se här...
(null)
En klocka som ska få flytta in på mitt kontor på jobbet. Har länge tänkt att det saknats. Även fast en har både dator och mobil så är det nåt visst med en vanlig hederlig väggklocka. 

(null)
En liten och nätt mässingsljusstake. Precis lagom sliten och oputsad för att falla mig i smaken.

(null)
En kaffetermos med glasinnanmäte och roséfärgad metall på utsidan. Galet snygg! Dock är väl det mesta ett uppsving från Richards militärtermos som huserar här hemma annars.

(null)
En Bodumpress perfekt när vi är många kaffedrickare på en och samma gång. Vi har en espressomaskin här hemma som går varm för det mesta men är vi sex-sju stycken så blir det lite bökigt, tar både tid och är lite meck så en press blir på så vis ett kalasigt komplement!

(null)
En läderryggsäck i toppskick. Och den kommer bara bli finare med åren. Läder blir bara snyggare och snyggare ju mer det används!

(null)
Och en fantastisk weekendbag i mörkt läder! Det var kärlek vid första ögonkastet det.

(null)

Annars pulas det på här på hemmaplan.
(null)
Richard snickrar bokhylla i vardagsrummet sakta men säkert.

(null)
Märta gör allt för att hålla Frank ute ur sitt rum.

(null)
Och jag tar hand om redan befintliga ägodelar. Tidigare genom åren loppade sulor som får lite kärlek och omsorg så de håller några år till.

(null)
Det lyssnas på musik i på nygammalt sätt. Sprakig jazz på grammofon med i-phonedocka.

(null)
Och vi håller även på att välja kulör till en ny garageport som vi länge pratat om att den ska bytas ut innan en rygg går av, för den är så tung, eller att den klipper nån av oss i tu då fjäderupphängningen känns aningen svajig. 
Vi funtar på att fortsätta med det gröna temat efter fönstermålningen men nu gå åt ett mörkare håll. Tanken är sedan att när en fyndat ett par gamla passande dubbeldörrar till entrén så ska även de få samma kulör. Som en längtar att få bort dessa två 70-tals schabrak som svärtar ner vårt gamla fina 20-tals hus!
Vad tror ni om mörkgrönt till det ljusa? Kommer det bli fint eller ska vi tänka annorlunda?
Kommentera inlägget här: