Om #1000kronorskökets Akilleshäl

När vi byggde upp vårt återanvända #1000kronorskök, som vi köpte på Blocket genom en arbetskamrat till Richard (vilket jag inte visste när jag ringde på annonsen), så var det minst sagt ett pussel som las. Först på papper och sedan i verkligheten. Delar flyttades runt och den mest optimala lösningen togs fram. Både efter vad som var praktiskt men också efter vad vi hade att jobba med. 
Resultatet är vi väldigt nöjda med. Köksön var dock inte med i planen från början men blev till av överblivna delar och på grund av att matsalsbordet som vi fann på Blocket inte var fullt så långt som jag först tänkt. Även om det är galet långt! Jag hade en tanke att bordet först skulle gå in i köket, men så blev det inte och då frigjordes en stor yta som behövde fyllas med något i köket. Och förvaring samt arbetsytor är inget en kan få för mycket av i ett kök, så en köksö bidde superbt!
En annan sak som inte gick att få ihop till hundra procent med de mått vi hade att använda oss utav var överskåpen. Hur vi än vände och vred på det så stack de ut cirka 30 centimeter från befintlig vägg och bildade ett tomrum och hål bakom sig.
Vad göra? Ge upp...lägga sig ner och dö en smula...köpa nytt...bygga för en vägg? Nä, se det bidde en tallrikshylla istället av döutrymmet!
Allt mitt loppade porslin som nu används till vardags fyller nu hyllan fint och det är som en vacker tavla som förgyller köket.
 
MEN...Det finns en Akilleshäl i detta kök som inte tycks bli färdig finns ännu. Efter två års sökande så tycks inte hålet bli fyllt.
Hos de tidigare köksägarna så stod en diskmaskin cirkus en halvmeter upp från golvet i ett högskåp. Till denna del finns alltså ingen dörr. Inget problem tyckte jag, då, här blir en ypperlig plats för en vinkyl. Men se den gubben gick inte. Inte så lätt i varje fall. En har inte gett upp än men det har inte dykt upp någon som passar våra mått trots två års sökande på Blocket, Shpock, Letgo, Bortskänkes, lokala loppisar, Auctionet, Tradera, Lautitz mfl. You name it, den finns inte där!
Vi lever alltså med ett hål som istället fylls av pappersinsamling, påsförvaring och annat bös. En Akilleshäl minst sagt. Och denna vinkel syns sällan på instagram eller i de inredningsreportage som gjorts för magasin av förklarlig anledning. Ingen insta-vy direkt.
Men jag tänker samtidigt. Vi har ett fungerande kök och ett fint sådant. En vinkyl är inget måste. Det är en lyxvara. Så vi väntar. Den dyker nog upp, så småning om...en ska inte ha så bråttom bara!
Kommentera inlägget här: