Hemma hos Frank Bobbo

(null)

Frank hänger allt mer inne i sitt eget rum. Den minsta kattvinden i anslutning till barnens lekrum, som tidigare var master bedroom med hans och hennes garderob. Att ha ett eget litet kryp in, att ibland få stänga in sig på och bara pula på med sitt, tycks falla båda våra illbattingar i smaken. Även fast de precis som en själv som liten hellst sprider ut sitt lego eller pysselmaterial i kvadrat och kubik i matsalen, på bordet tillika på golvet, mitt i smeten så leker de lika fint helt allena. Frank har inga problem att gå upp själv på övervåningen och glida iväg in i fantasins värld med klossar, bilar eller dockskåpet.
Hans rum känns så mycket mer inbjudande och mysigare nu när han efter sommaren fick Märtas gamla växasäng och jag tog ett grepp om inredningen och hängde upp lite ärvda och loppade pinaler på väggarna.
(null)
Före...

(null)
Efter...

(null)
I två årspresent i somras fick han en bilmatta och några gamla plåtbilar. Allt funnet på loppis i Dalarna i somras. Lilleman har en hang up på allt som snurrar just nu, däck, larvfötter, fläktar och klockor. Bilar är en klar favorit dock! Mattan ligger nu i hans rum och här körs och krockas det hej vilt.

För en tid sen pysslade vi ihop en lampa till Frank av loppade fynd. Både lampfot och leksaker är billigt inköpta second hand. Färgen  jag använde var kvar efter att jag dekorerade borden på min syrras bröllop för några år sedan, där guldfärgade konservburkar i olika storlekar agerade vaser. Och lampskärmen är en gammal reklamation från när jag drev inredningsbutik och som jag lagat istället för att slängt då leverantören inte ville ha den åter.
(null)

Detta lilla pyssel gjorde jag för första gången redan för flera år sedan på mitt tidigare arbete på Tekniska verken, där bland annat återbrukspyssel stod i min arbetsbeskrivning.

(null)

Med limpistol fästes leksakerna längs lampfoten.
(null)


(null)

Bit för bit ovanpå varandra.
(null)

För att sedan måla in allt i en och samma färg.
(null)

Kommentera inlägget här: