Trender och återanvändning

(null)
Jag är ju inte ett jättefan av trender. Tycker det är bättre med stil. Att hitta en stil som en gillar, klädmässigt och inredningsmässigt och sen hålla den. Det är ju just trender som får vårt högkonsumtionshjul att snurra allt snabbare. Saker köps i ett rafflande tempo, produceras i sämre kvalitet, under allt sämre villkor och förhållanden för att inte hålla längre än de behöver. Lagom tills en ny trend gör entré för att skapa ha-begär.
Att shoppa efter stil tilltalar mig så mycket mer. Jag vet vilka snitt jag trivs och passar i klädmässigt och har hittat en stil jag gillar. Med det sagt så betyder det inte att jag aldrig testar något nytt! Självklart påverkas även jag av trender och vill prova mig fram. Men inte alla trender som flashar förbi. Inte hela tiden. Jag sitter än mer lugn i båten och är säker på min sak. Min stil. Min tro. Mer återanvändning åt folket!

När en var yngre fanns det inom modebranchen i stort sett två säsonger då klädkollektionerna kom. S/S och A/W. Alltså Spring/Summer (Vår/Sommar) och Autumn/Winter (Höst/Vinter). Idag ser det annorlunda ut! Det lanseras nya kollektioner flera gånger per säsong och med det kommer reorna då saker inte hinner lämna butikerna i samma tempo de kommer in. Tidigare sommar- och julrea har bytts till Mid season sale, rea på rea, före mid season, före före mid seas...ja du fattar galoppen. Det här hjulet är galet. Jag tror ha-begäret hinner bli mättat och vi fullkomligt drunknar i intryck.
(null)
En aktuell trend som dykt upp allt mer i mitt instagramflöde under sommaren är korgar. Korgar att i en asymmetrisk röra sätta på väggen som en inredningsdetalj. Denna trend föll mig i smaken pladask men som vanligt går en ju igång på att loppa en samling korgar istället för att köpa nytt. Jo, visst går jag igång på utmaningen, och får en kick, att bestämt leta efter något och finna det. På en loppis. Inte i en välsorterad butik. 
(null)
Sen har vi ju den ekonomiska biten. Varför betala ett högt nypris när en kan få samma resultat för en spottstyver på andrahandsmarknaden?
(null)
Och sist men inte minst, hjärtefrågan, varför köpa nytt när så mycket redan finns producerat? Varför bidra till nykonsumtionshjulet? Att finna det återanvänt och begagnat är mer min melodi.
(null)
Denna vägg av korgar tog mig mindre än en vecka att få ihop. Så tidsmässigt behöver andrahandsmarknaden inte heller vara ett sämre alternativ. Och är en ibland länge väntan på något så farligt annars? Jag tror det kan vara bra att vi inte alltid får allt serverat utan får jobba lite och längta lite efter saker ibland. 
Hur tänker du?
Allt behöver dock inte vara så segdraget tidsmässigt som med vår vinkyl! ;) 
(null)
Den lilla hatten där på väggen är Bobbos gamla. Så småningom blir den la lagom till Beppe och får återanvändas av honom. Men till dess hänger den här! ✨


Kommentera inlägget här: