Sommarens loppisar

Jag tycker nog inte att sommarens loppisbesök går till historien på något sätt. Inget som stack ut eller var världsbäst. Inte dåligt heller. Men kanske sådär svenskt lagom helt enkelt. 
Men sen när en börjar bläddra bland bilderna i telefonen och kameran och när en packat upp här hemma så var det la inte så pjåkigt ändå. Framförallt så var det saker jag sökte. Och det av något är ju värt ett HURRA! Här komer nu en bildkavalkad med lite av det som fick följa med hem.
(null)
 En nyfunnen loppis för mig var en stor lada cirkus 30 minuter från vår gård. Skylten har funnits där länge men det har aldrig varit öppet på just de få dagar jag passerat. Men nu så.
(null)
 Det var stort. Flera rum. Massa bös. Kläder, porslin, gamla fönster och möbler. Precis sådär härligt mycket och en blandning av kaos samtidigt som det var organiserat med olika sektioner.
(null)
Här köpte jag lite blandat smått och gott till köket och Frank hittade en ny favoritsak. Jag ska visa senare! Har faktiskt inte hunit fota allt än.
(null)
 Skön hörna av gamla TVapparater :)
(null)
 Denna byrå blev jag alldeles förälskad i. Var nära på att slå till men hejdade mig i det sista. Tanken är att den då skulle till vårt sovrum där jag vill byta ut våra loppade och omgjorda IKEAbyråer. Men sen tänkte jag att det är bättre att göra klart bokhyllan och trallen i trädgården först innan ett nytt projekt gasas på. En sak i taget. Eller två. Lite småstolt över mig själv här måste jag säga!
(null)
 Vad som dock fyndades i sommar var denna sänghimmel/myggnät. Som sedan fick ett eget inlägg med vad den blev av. Dett finner du här
(null)
 Jag letade ett nytt regnställ till Frank och fann ett precis lagom för 200 kronor. Ett par av barnens armpuffar hade pyspunka som inte gick att laga så nya sådana för 10 kronor var ett riktigt kap. De användes sedan flitigt i varje sjö.
(null)
 Till ett jobbprojekt har jag fyndat flera gamla racketar som ska göras om och bli något annat.
(null)
 Jag besökte Gammelgården i Ludvika, som har loppis varje lördag under sommaren, hela fyra gånger. Mycket är återkommande och man känner igen både folk och saker men en hel del nytt dyker upp. Alltra bäst blir det när en familj är där och har rensat ut förråden och liksom inte vill åka hem med saker kvar. Priserna blir således därefter. 
(null)
 Som tre av korgarna till denna vägg jag gjort i entrén. Två korgar köptes för 5 kronor styck och en för en tia. Faktum är att jag vid denna korgjakt sprang på en korg, ungefär som den största här, som den som sålde ville ha 200:- för. Pang för mycket för vad jag tänkt och hon hänvisade till ett märke vilket kändes ointressant för en loppisnörd som jag. Jag vill åt effekten, en idé jag har, en känsla och går då inte igång på märken och den eventuella status det medför.
På Gammelgården spanade en in en fin gammal koffert och glasflaskor i trälåda. Köpte dock ej.
(null)
 Sneglade på dessa fina ramar
(null)
 Och köpte en hel hög med kläder till mig själv som använts flitigt
Det blev nya kuddar till vår gunga
Och en skötväska till vagnen då den gamla, väl använda, hängde i trådar.
 
Kommentera inlägget här: