Re:gifting

Vi drunknar i saker. Nyproducerad plast av sämre kvalitet. Sånt som inte är meningen att det ska hålla. För att vi snart ska vilja köpa nytt igen. Vi pratar mycket här hemma, speciellt med Myran, om ägande, att låna, byta, städa och rensa ut, källsortera och skänka. Jag vill lära dem att inte bara ha, äga och spara på hög utan att lära sig att dela med sig, sålla och göra sig av med. Ha det som används och låta övrigt gå. Tror det är nyttigt och viktigt. Även för mig! Jag ska ta tag i vår vind snart, men drar mig för det. Där är det kaos. Måste föregå med gott exempel. Tanken är att när vardagsrummets bokhylla är klar så ska allt bäras ner från vinden. Det som inte ska in i bokhyllan eller har en annan okej anledning som att vara en julsak, vinterjacka eller barnplagg som ska ärvas, så ska den inte upp på vinden igen. Basta! Visionen är ett organiserat utrymme för nödvändig förvaring. Och vi har en lång resa framför oss vill jag lova. Mycket att sortera, rensa och sälja av. En kommande garage sale månne? Det kanske skulle vara nåt. Skulle ni komma då?

Eftersom en av mina stora laster här i livet är att fynda på loppis så köper och sparar jag saker under hela året, så fort en springer på något bra som kan tänkas ges bort. Jag gillar återanvändning och ser det som en underbar grej att få en sak som redan varit o någon annans ägo. Tycker även att regifting är fin grej då det är bättre att en sak hittar ett hem där den älskas och behövs än att ligga i någons gömmor på hög för att den inte vågar ge den vidare i nån form av skam och tro att en är otacksam. Jag gillar ju saker med historia, att dela och saker som håller över tid. Därför ger jag ju även självklart bort på detta vis. 
(null)

Till Bobbo nu när han fyllde tre hade jag fyndat en "ändra-tröja" med paljetter på Stadsmissionen i våras och en leksaksmotorsåg på Myrorna strax efter jul. Dessa sparades i vår garderob tills det nu var dags. Båda två var saker som jag visste att han gillade och önskade. Verktyg är ett stort intresse och en egen ändratröja är något som står högt i kurs eftersom Myran har en. Båda dessa saker för totalt en femtiolapp. Hur bra?
Våra fina grannar kom även spontant över på Bobbos födelsedagsmorgon, sådär skönt å  bara hängde över staketet, och grattade honom med två fina gamla leksaksgrävmaskiner som deras barn tidigare lekt med. En klockren present för vår maskintokige lille grabb men också så fint att regifta och tänka på honom. 💚
Hur tänker du kring regifting, att få och ge återanvända presenter?

Kommentera inlägget här: