Gungornas gunga

(null)

Jag fick lite kommentarer om gungan, förra årets myshörna, på landet. Den är visad på instagram flera gånger om men har inte figurerat här på bloggen särskilt mycket. Så here we go...

Det hela började med att jag visade Richard Emma Sundhs lastpallsgunga som hon gjorde på Gotland. "Vore inte denna ljuvligt skön att dega i, så säg!" sa jag varpå han sneglade mot våra stora lönnar och svarade att där är platsen för sköngung i kvällsolen. Snacket gick sedan vidare om hur en lång planka kanske skulle vara grejen, som en tandemgunga. Men det hela slutade med att vi kom fram till att det vore skönare med något som hade ryggstöd.
Hur bra är det inte då med en loge full med bös? Denna fann vi och saken var biff!
(null)
En gammal sits till en vagn eller släde.
(null)
Barnen hjälpte mig med rengöringen av den
(null)
Och Richard klättrade på höga stegar och i stora träd för att fästa en tvärslå mellan lönnarna. Där i lät han sedan långa rep för infästning falla ner
(null)
Sen weed wackades det brännässlor inunder
(null)     
När hela gungan sedan hängdes på plats langade jag på en mindre trasmatta för att minimera risken för stickor i rumpan samt lite loppade kuddar då ryggstödet är lite rostigt. Som vanligt är ju rost inte mig emot. Faktiskt bara vackert i min mening men klart lite tråkigt om kläder blir förstörda.
(null)
Här degades det många långa kvällar. Dracks vin i kvällsolen, filosoferades om livet...och jo visst...gungades skyhögt och skreks av skratt också! Med så långa rep som den hänger i så blir swinget helt ljuvligt härligt. En flyger som ut i kohagen.
(null)

(null)

I år har denna plats varit lika populär! Av oss som spenderat sommaren på gården men även av alla bröllopsgäster som huserade gården helgen före midsommar på bröllopet som vi tyvärr missade för en visit till BB. :)
Brudparet berättade att gungan var en riktig instagram-magnet. De hade hängt upp en ram för fotografering, som ett photo booth, men det var inte alls en lika populär fotograferingsplats som gungan var.
(null)
Under bröllopshelgen gick färgerna i den i grönt och då jag tog hem mina loppade kuddar från förra året och nu glömde ta upp dem igen så fick en snällt åka och loppa nya. Så i år gick färgerna i beiget, rosa och vitt.
(null)
Ett av gårdens härligaste ställen att vara på vill jag lova, både för lite och stor. Rebecca Adnell:

Underbart ju! Där hade jag också hängt massor :D

Svar: Tack! ☺️ Ja här trivs en vill jag lova!
Emilia Bernehjält

Kommentera inlägget här: